avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit pe venituri din transferul de proprietate.
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit pe venituri din transferul de proprietate.

Am o mare dilema in legatura cu impozitul pe transferul de imobil. In urma decesului tatalui meu(care era divortat de mama mea), am deschis succesiunea. Bineinteles ca toate cheltuielile privind mormantarea au fost suportate de mine, mama fiind divartata nu a vrut sa contribuie.Desi am chemat-o la succesiune pe mama mea, care intre timp se recasatorise, aceasta nu s-a prezentat. Astfel ca am facut succesiunea a 1/2 locuinta a tatalui nostru. Mama a dobindit imobilul la divort dar in schimbul a 1/2 din imobil trebuia sa plateasca tatalui o sulta egala cu val.a 1/2 din imobil, suma ce nu a platit-o,si nu atrecut la efectuarea faptica a partajului niciodata.Dupa decesul tatalui a deschis un proces de partaj cu mine.Am avut pretentia platii sultei, sau sa faca dovada platii sultei, ceea ce nu aputut safaca. In schimbul sultei am convenit sa-mi vinda 1/2 din imobil si teren aferent cu contract de vinzare-cumparare , fara nici o clauza. In urma vinzarii am renuntat bineinteles sa mai cerem prin instanta sulta de 1/2 datorata legal tatalui, si in consecinta am renuntat la proces. Dupa intocmirea actului de vizare in cota de 1/2 din imobil intre mama mea si mine(si sotia mea in devalmasie),mama a deschis procesul de partaj faptic 1/2 locuinta prin expertizare, masurare si impartire. In urma acestui contract de vinzare cumparare si a hotaririi judecatoresti de partajare imobil, am primit definitiva, ramasa irevocabila. Eu m-am inregistrat cu partea de 1/2 din imobil ce-mi apartine in cartea funciara, pentru care platesc impozit pe cladire si teren, conform rolului de la circa fiscala.Nu inteleg ce transfer de proprietate am facut eu , ca sa platesc acel inpozit pe transferuri imobiliare? Trebuie sa platesc si eu acel impozit, chiar daca eu sunt cumparatorul?Sau de fapt acest impozit ar trebui sa-l plateasca mama mea, care este de fapt vanzatorul?Recent m-am trezit cu un titlu executoriu pentru plata impozitului din instrainare bunuri imobile si somatia de plata (iar in termen de 15 zile sa depun contestatie la instanta judecatoreasca competenta). Va rog sa-mi raspunde-ti daca se poate cine e aceasta instanta competenta?, Judecatoria sau organul fiscal emitent al titlului executoriu si somatiei?:((
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 17:58, 22 Iulie 2010
Instanta competenta este judecatoria de care "apartine" localitatea unde este situat imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sulta neachitata rdk67 rdk67 buna ziua, am de platit o sulta, in baza unei hotarari judecatoresti, de anul trecut. persoana careia trebuie sa-i platesc, a obtinut titlu executoriu prin ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu informatii ajutatoare ... mariana_d mariana_d Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu informatii ajutatoare cu privire la urmatoarea speta: - in urma cu 6 ani parintii mei au divortat, fara partaj - ... (vezi toată discuția)
Succesiune si iesire din indiviziune vioalex vioalex Buna ziua,tatal meu a decedat acum 7 ani si in urma decesului nu s-a deschis succesiunea dupa tatal meu,mostenitorii fiind :mama si doi copii ;sora mea si ... (vezi toată discuția)