avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTINUAREA STUDIILOR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTINUAREA STUDIILOR

Buna ziua

as dori sa stiu daca o persoana care a terminat acum cativa ani doar 10 clase mai poate continua studiile.Problema este ca nu are nici o dovada a faptului ca a facut clasa a noua si a zecea ,deoarece atunci cand s-a dus la liceu ca sa i se dea ceva la mana, i s-a spus ca toate dosarele se tin 3 ani in arhiva.Este posibil asa ceva?mie mi se pare inadmisibil.Punem problema altfel.Daca Doamne fereste iti ia foc casa si odata cu ea si toate actele, ce faci in continuare?Faci dinou scoala?Care este procedura de urmat?
Si daca se poate sa continue, poate sa o faca la un alt liceu, cum ar fi cel de ospatari?...persoana terminand cele 10 clase la Liceul de Mecanica Fina.Se pot face 2 ani intr-unul?cred ca la seral...daca mai exista seral, pt ca nu sunt la curent cu toate aceste informatii.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 14:30, 13 Iulie 2007
Nu este posibil!
Sa faca o cerere scrisa in care sa solicite adeverinta care dovedeste ca a urmat cursurile scolii respective, este posibil sa-i fi spus pt a scapa si a nu merge in arhiva. In caz contrar sa solicite sa-i fie indicat modul in care poate obtine dovada, adica unde au fost predate dosarele. In general acestea se predau arhivelor nationale, nu se distrug dovezile de acest gen doar dupa 3 ani.
Cu privire la continuarea studiilor cel mai bine se poate solicita raspunsul unei unitati de invatamant (liceal de ex./)din cate stiu se pot continua chiar si la zi.
e bine sa se faca cat mai multe studii


-----------------------------------------------------
[url=[ link extern ] >
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2007
chircuandreea, utilizator
si totusi astept mai multe informatii de la dv.Vreau sa stiu sigur daca exista un numar de ani .Vreau sa stiu sigur care este calea de urmat!
legea invatamantuluiInvatamantul liceal
ART. 23 (1) Invatamantul liceal cuprinde clasele X - XII/XIII, invatamant de zi, si clasele X - XIII/XIV, invatamant seral, cu frecventa redusa sau la distanta.
(2) Reteaua liceelor de stat este aprobata de Ministerul Educatiei Nationale, la propunerea inspectoratelor scolare, cu consultarea altor factori interesati, si ca rezultat al evaluarii institutionale realizate de Comisia Nationala de Evaluare Institutionala. Reteaua se publica inaintea examenului de capacitate; numarul de locuri si de clase se aproba anual, in functie de cerintele locale si nationale.
(3) Invatamantul liceal seral, cu frecventa redusa si la distanta poate functiona, in conditiile legii, in unitati de invatamant stabilite de inspectoratele scolare.
ART. 24 (1) Invatamantul liceal functioneaza, de regula, cu urmatoarele filiere si profiluri:
a) filiera teoretica, cu profilurile umanist si real;
b) filiera tehnologica, cu profilurile tehnic, servicii, exploatarea resurselor naturale si protectia mediului;
c) filiera vocationala, cu profilurile militar, teologic, sportiv, artistic si pedagogic.
(2) Liceele se organizeaza cu unul sau mai multe profiluri. In cadrul acestor profiluri se pot organiza, cu aprobarea Ministerului Educatiei Nationale, clase cu specializari mai restranse si clase speciale pentru elevi cu aptitudini si performante exceptionale.
(3) La liceele care, pe langa diploma de bacalaureat, elibereaza si certificat de competente profesionale, durata studiilor poate fi de 4 ani si este stabilita de Ministerul Educatiei Nationale.
(4) Ministerul Educatiei Nationale poate restructura profilurile si specializarile in raport cu dinamica profesiilor si a ocupatiilor de pe piata fortei de munca.

ART. 25 (1) Admiterea elevilor in invatamantul liceal se face pe baza criteriilor stabilite prin metodologia elaborata de Ministerul Educatiei Nationale, care se da publicitatii la inceputul anului scolar precedent admiterii.
(2) La admiterea in invatamantul liceal se pot inscrie absolventii invatamantului gimnazial, cu certificat de capacitate.
(3) Inscrierea la admiterea in invatamantul liceal, cursuri de zi, se poate face in primii 2 ani de la absolvirea gimnaziului, daca la data inceperii anului scolar elevul nu a depasit varsta de 18 ani.

limita de varsta este stabilita pt curs de zi, caru sunt liceele care au cursuri serale le poate afla de la liceele din localitatea in care doreste sa faca liceul ca si alte date suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legi privind drepturile studentului Destiny.Within Destiny.Within Buna. Am o problema delicata as zice eu. Am facut 2 ani jumate la facultatea de medicina dentara din Constanta, si din motive personale nu am putut termina ... (vezi toată discuția)
Scoala profesionala=studii medii? mirela2000 mirela2000 Buna ziua, Este considerata efectuarea a zece clase plus scoala profesionala ca fiind studii medii? Dar absolvirea a XII clase fara diploma de bacalaureat? ... (vezi toată discuția)
Alocație după împlinirea vârstei de 18 ani, urmând cursuri la liceu seral. luaps1003 luaps1003 Salutare, eram curios dacă pot beneficia în continuare de alocația primită de la stat având în vedere că am vârstă de 18 ani și sunt elev la un liceu ... (vezi toată discuția)