Am un teren pe care am primit o somatie de sechestru, invocat de un creditor. Ideea este ca nu detin banii respectivi, dar am gasit o persoana care imi poate cumpara o parte de teren. Pot vinde terenul, de vreme ce exista somatie de sechestru pe el? Si care este procedura? In cat timp trebuie sa dau banii? Eexista un termen limita? Somatie inseamna automat si sechestru? Nu vreau sa ajung la licitatie publica si nu stiu unde sa ma interesez. Dosarul este deja la executorul judecatoresc, care spune ca somatia a cam expirat. Ce sa fac? Nu sunt in domeniu. Va multumesc mult.
Nu poate fi vandut din cauza povestii cu drobul de sare? :O Ca se poate sa se vanda inainte prin licitatie, ca se poate sa se distruga bunul... ca se poate... Asa e, eu am spus insa ca se poate si sa fie vandut ori promis.
Nu inteleg de ce nu poate fi promis spre vanzare???... Ce se poate face? Se notifica toti notarii, avocatii si oamenii sa nu incheie un act de promisiune cu privire la bun? Cum se poate impiedica, te intreb, incheierea unui act sub semnatura privata?? Daca dupa aplicarea sechestrului, inainte de licitatie, creditorul e notificat sa-si ia banii... ca sunt la dispozitia lui... poti obtine si despagubiri de la acesta daca va continua licitatia... E rea-credinta. Licitatia aia nu se face de azi pe maine, e o perioada de publicitate... Sunt proceduri de urmat... Nu e asa usor... Ai tot timpul sa inchei un act, sa iei banii, sa platesti debitul... Doar nu te trezesti in ajun de licitatie...
un sechestru pe un bun se instituie tocmai pt ca acesta sa nu poata fi vandut, altfel care este rostul?
se putea vinde si plati datoria inainte de instituirea sechestrului.
sigur ca poti face un act sub semnatura privata ,sa ia banii, sa plateasca datoria si sa ridice sechestrul, dar legal prin notariat, sa faci antecontract pe un bun sechestrat, nu cred ca face un notar asa ceva.
Cum adica legal prin notariat? Pai... promisiunea de vanzare-cumparare se poate incheia LEGAL sub semnatura privata... Ce nu e legal... Si daca mergi la notar iti va incheia actul fara nici o grija. Adica poti sub semnatura privata si notarul refuza pentru ca... ce? Care e motivatia?
Sechestrul se dispune de o instanta si nu stim in cazul de fata daca e judiciar, asigurator... daca e in timpul desfasurarii unui proces pe fond sau nu...
Indiferent, se poate face un antecontract, se consemneaza suma pe seama creditorului si... cu o simpla cerere in instanta se ridica sechestrul, nemaiexistand motivul initial al infiintarii sale.
Nu mai continuu, ca vad ca aud ca nu e legal o promisiune decat la notariat... Asa ajung oamenii sa cheltuie aiurea banii...
nu m-am facut inteleasa, spuneam ca poti face actul sub semnatura privata daca vrei dar nu este legal( nu este legal pt un bun sechestrat), il faci pt linistea celui care da banii dar acesta nu are garantia ca nu ii pierde