Fata mea, daca eu ma oblig acum, printr-o promisiune de v-c, act sub semnatura privata, ca-ti vand terenul sechestrat al autorului prezentului topic, actul este perfect legal, valabil si va produce efecte!!!
Tu dai un avans iar eu, la scadenta, sunt obligata sa-ti vand terenul... E o obligatie de a face, a face un contract de v-c. Si atunci il facem in forma autentica, la notar... si nu va mai fi sub sechestru...
Vezi ce inseamna promisiunea de vanzare, cumparare, sau vanzare/cumparare. Este valabila si daca eu, ca si promitent, nu am deloc bunul respectiv.
Iar cel care da banii nu ii va pierde pentru ca are clauza penala (daca nu e prost). Si se rezolva repejor, depinde si cat debit are promitentul-vanzator si care e valoarea reala a imobilului. Ca poate incape acolo. Ca poti nota promisiunea de vanzare. Si, in procedura de vanzare, sunt obligati sa cheme pe toti cei care au vreun drept asupra imobilului...
Teoretic, intr-o saptamana-doua e eliberat de sechestru. Termenul promisiunii va fi scurt, ca sa nu riste. Daca nu e eliberat, intervine si el in instanta. Iar tendinta de inselare e clara...
Asigurari suplimentare se pot lua si in afara terenului, asta le spune juristul... Sunt foarte multe aspecte.
Eu am facut asta in 4 zile. Si cel care ceruse sechestrul vroia sa cumpere bunul prin interpus. :O Dar n-am avut probleme cu judecatorul, lucrurile au decurs lin. :D
Si, oricum, de la primirea somatiei are 15 zile sa plateasca benevol; dupa asta se incepe procedura si abia atunci se pune probleme ca are ori nu ceva notat la CF. 15 zile de la primirea somatiei, imobilul e inca liber. Apoi se evalueaza, apoi tre' sa treaca minim 30 de zile pana la vanzare. Vezi 497, ultimul alin. Iti spune clar ca imobilul se poate vinde. (4) Drepturile reale înscrise după notarea somaţiei de plată în cartea funciară nu vor putea fi opuse creditorului urmăritor şi adjudecatarului, în afară de cazurile expres prevăzute de lege sau de cazul în care creditorul sau adjudecatarul s-a declarat de acord cu acel act ori debitorul sau terţul dobânditor a consemnat sumele necesare acoperirii creanţelor ce se urmăresc, inclusiv dobânzile şi cheltuielile de executare.
Si in acest alin. se vorbeste de drepturi reale, nu de drepturi de creanta... deci se vorbeste de vanzarea bunului si nu doar de o promisiune de a face...