avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SOMATIA DE SECHESTRU
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SOMATIA DE SECHESTRU

Am un teren pe care am primit o somatie de sechestru, invocat de un creditor. Ideea este ca nu detin banii respectivi, dar am gasit o persoana care imi poate cumpara o parte de teren. Pot vinde terenul, de vreme ce exista somatie de sechestru pe el? Si care este procedura? In cat timp trebuie sa dau banii? Eexista un termen limita? Somatie inseamna automat si sechestru? Nu vreau sa ajung la licitatie publica si nu stiu unde sa ma interesez. Dosarul este deja la executorul judecatoresc, care spune ca somatia a cam expirat. Ce sa fac? Nu sunt in domeniu. Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 19:11, 12 Iulie 2007
Fata mea, daca eu ma oblig acum, printr-o promisiune de v-c, act sub semnatura privata, ca-ti vand terenul sechestrat al autorului prezentului topic, actul este perfect legal, valabil si va produce efecte!!!
Tu dai un avans iar eu, la scadenta, sunt obligata sa-ti vand terenul... E o obligatie de a face, a face un contract de v-c. Si atunci il facem in forma autentica, la notar... si nu va mai fi sub sechestru...

Vezi ce inseamna promisiunea de vanzare, cumparare, sau vanzare/cumparare. Este valabila si daca eu, ca si promitent, nu am deloc bunul respectiv.

Iar cel care da banii nu ii va pierde pentru ca are clauza penala (daca nu e prost). Si se rezolva repejor, depinde si cat debit are promitentul-vanzator si care e valoarea reala a imobilului. Ca poate incape acolo. Ca poti nota promisiunea de vanzare. Si, in procedura de vanzare, sunt obligati sa cheme pe toti cei care au vreun drept asupra imobilului...
Teoretic, intr-o saptamana-doua e eliberat de sechestru. Termenul promisiunii va fi scurt, ca sa nu riste. Daca nu e eliberat, intervine si el in instanta. Iar tendinta de inselare e clara...
Asigurari suplimentare se pot lua si in afara terenului, asta le spune juristul... Sunt foarte multe aspecte.
Eu am facut asta in 4 zile. Si cel care ceruse sechestrul vroia sa cumpere bunul prin interpus. :O Dar n-am avut probleme cu judecatorul, lucrurile au decurs lin. :D
Si, oricum, de la primirea somatiei are 15 zile sa plateasca benevol; dupa asta se incepe procedura si abia atunci se pune probleme ca are ori nu ceva notat la CF. 15 zile de la primirea somatiei, imobilul e inca liber. Apoi se evalueaza, apoi tre' sa treaca minim 30 de zile pana la vanzare. Vezi 497, ultimul alin. Iti spune clar ca imobilul se poate vinde. (4) Drepturile reale înscrise după notarea somaţiei de plată în cartea funciară nu vor putea fi opuse creditorului urmăritor şi adjudecatarului, în afară de cazurile expres prevăzute de lege sau de cazul în care creditorul sau adjudecatarul s-a declarat de acord cu acel act ori debitorul sau terţul dobânditor a consemnat sumele necesare acoperirii creanţelor ce se urmăresc, inclusiv dobânzile şi cheltuielile de executare.

Si in acest alin. se vorbeste de drepturi reale, nu de drepturi de creanta... deci se vorbeste de vanzarea bunului si nu doar de o promisiune de a face...
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2007
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

Dosarul este deja la executorul judecatoresc, care spune ca somatia a cam expirat.

daca s-a instituit sechestrul...deja vb despre o vanzare de sub sechestru!

pt. orice alte scenarii..varianta/variantele lui liliana..sunt f.bune!!!

Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2007
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
varianta e ok daca este facuta repede si de cineva care nu incurca itele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare sub semnatura privata ContSters40598 ContSters40598 S-a incheiat in anul 1997 o conventie sub semnatura privata, intre doua persoane fizice, prin care prima denumita vanzator, vinde celei de a doua, denumita ... (vezi toată discuția)
Cumparare bun sub sechestru carmelis carmelis Buna seara!Nu stiu daca am intrat la categoria corecta,dar am nevoie de un raspuns urgent.Doresc sa cumpar un teren de la o persoana care momentan este in ... (vezi toată discuția)
Se considera culpa promitentului vanzator? glo glo X(= arestat ) a incheiat o promisiune de vanzare cumparare, el fiind promitent vanzator.termen de finalizarea contractului de vanzare cumparare fiind ... (vezi toată discuția)