avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere

buna ziua,

in anul 1995 am autentificat la notar un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.prin acest contract socrii ne-au vandut teren+ casa in valoare de 340000 (lei vechi) convertit in clauza de intretinere in functie de nevoile lor si de posibilitatile noastre.ulterior am demolat casa veche si am construit alta.acum eu si fostul meu sot suntem in partaj.va rog sa-mi spuneti daca socrii mei au drept asupra terenului si imobilului nou construit sau doar asupra terenului .
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 15:12, 7 Iulie 2010
socrii dvs nu mai au nici un drept asupra acestui imobil (casa+teren).
de la momentul semnarii contractului dvs si sotul sunteti proprietari.
socrii ar putea cere rezolutiunea contractului de intretinere pe motiv ca dvs nu va respectati obligatiile asumate.
precizez ca socrii locuiesc la o alta adresa(au imobil in proprietate,au sursa de venit-pensie) si pana la momentul divortului au beneficiat la nevoie de sprijin financiar.ulterior eu nu am mai fost primita in domiciliul pe care-l partajam astfel neputand sa-mi respect obligatiile prevazute in contract,in casa locuind fostul sot.in aceasta situatie se poate solicita rezolutiunea contractului.in caz afirmativ casa nou construita + teren face obiectul partajului?
dvs, acum in ce stadiu procesual va aflati?
divortul este pronuntat,eu am introdus actiunea de partaj care este pe rol.imobilul este in provincie, eu m-am mutat cu serviciul in Bucuresti impreuna cu copilul. fostul sot locuieste in casa ce face obiectul partajului impreuna cu actuala sotie. refuza accesul nostru (eu si copilul pe care-l avem impreuna) .am introdus actiune ptr reintegrare in imobil + ordonanta presidentiala de reintegrare, ambele au rezolutie favorabila fiind definitive si irevocabile. cu toate acestea hotarari refuza in continuare accesul nostru in imobil fiind nevoita sa depun o plangere la organele de ordin (politie).prin actiunea de partaj (in afara acestui imobil mai sunt si alte bunuri mobile si imobile dobandite in timpul casatoriei)am solicitat atribuirea imobilului.doresc sa aflu daca socrii introduc actiune in instanta privind rezolutiunea contractului de vanzare cumparare ce drept mai am eu asupra acestui imobil. multumesc anticipat.este un caz dificil, consecintele acelui contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere n-am stiut sa le cuantific in acel moment , acum trebuie sa inteleg dreptul meu asupra constructiei noi facute si terenului
este foarte dificil de spus ce se va intampla daca socrii introduc actiune in vederea rezolutionarii acelui contract.
nu se stie ce soarta va avea acest demers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract de vanzare-cumparare imobil cu clauza de intretinere, in conditiile in care vanzatorii au renuntat ulterior la clauza, iar imobilul este ipotecat Mimi74 Mimi74 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu opinia dvs calificata in urmatoarea situatie: - cu zece ani in urma, socrii au vandut fiicei si ginerelui un imobil, cu ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare dan bujoreanu dan bujoreanu Se poate rezilia un contract de vanzare-cumparare de imobil facut intre parintii mei si intre mine si fosta sotie, neavand nicio clauza? Sunt divortat de ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare imobil rest din pret reprezinta intretinere corinabaluta corinabaluta Buna seara! Am si eu o nelamurire legata de o problema strict de drept. Speta: Vanzatoarea X vinde (prin contract de vanzare cumparare autentificat la ... (vezi toată discuția)