Spirios a scris:
Pe ce va bazati cand afirmati ca este o contraventie continua? Ca asa spune userul? Sau ca asa spune legea? Dar daca legea nu spune ca este o contraventie continua? Si daca agentul constatator este rapid la mana (scrie un proces- verbal in cinci minute) ii poate aplica intr-o ora 12 amenzi ? Puteti sa aduceti ca argument o speta relevanta? Eu va pot spune ca in practica nu se confirma ceea ce sustineti dumneavoastra in teorie!
Ma bazam strict pe prevederile legale .
Bineinteles , in urma discutiilor purtate , cam asta a reiesit . Ca este vorba de o contraventie in forma continuata .
Nu conteaza ca o fi agentul rapid la scris , atata timp cat persoana , in urma constatarii continua sa faca acelasi lucru , cu agentul constatator langa el , de exemplu .
In urma constatarii actul continuitatii este oprit si se savarseste o noua contraventie . In dovedire , avem si prevederea legala referitoare la prescriptia contraventiei continuate , momentul de cand curge , ori prescriptia nu poate curge decat ptr o fapta terminata ( contraventia continua e terminata in acest caz prin constatare , chiar daca ea continua dupa constatare si atunci vorbim de a doua contraventie ) .
Tot ce trebuie sa difere cum am zis si mai sus , este una din caracteristicile , Loc sau Timp . Si e suficient ca sa avem 2 contraventii . Bineinteles , in cazul de fata , referindu-ne la acelasi tip de fapta , dupa ce a fost constatata .
Jurisprudenta puteti gasi la sectiile de politie , jandarmerie etc , sau instante .
Ca in practica nu se intampla ... Nu stiu daca faceti referire la ceea ce faceti dvs in practica serviciului ( daca aveti calitatea de ag. constatator ) , ptr ca eu stiu ca se intampla , dovada fiind si mesajul lui @Brokeru22 . Insa posibilitatea legala exista in acest caz . Asta era ideea .