avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Vecini recalcitranti
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Vecini recalcitranti

Asociatia de proprietari se poate indrepta pe cai juridice impotriva unui vecin care ma deranjeaza prin zgomote la orice ora din zi si din noapte? Am chemat si politia, dar degeaba. Ei sunt chiriasi iar proprietarul a spus doar ca i-a atentionat, dar in continuare ei fac o galagie insuportabila

Multumesc
Prevederile privind sancţionarea tulburării liniştii locuitorilor/locatarilor sunt incluse în Legea nr. 61/1991, care a fost republicată recent în Monitorul Oficial nr. 96/2014.

Amenzile pornesc de la 200 de lei şi ajung până la 1500 de lei.

Situaţiile în care tulburarea liniştii este sancţionată şi amenzile aferente:

• tulburarea (fără drept a) liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă este sancţionată cu amendă de la 200 la 1000 de lei;

• tulburarea liniştii locatarilor între orele 22:00-8:00 şi 13:00-14:00 – de către orice persoană – prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora este sancţionată cu amendă de la 500 la 1500 de lei;

• organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban, este sancţionată tot cu amendă de la 500 la 1500 de lei.

Potrivit Legii nr. 61(r4)/1991, constatarea contravenţiilor se face de către primar, împuterniciţii acestuia, de către ofiţerii/agenţii de poliţie ori de către ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii din jandarmerie, dar şi de către poliţiştii de frontieră – pentru faptele constatate în zona specifică de competenţă. Agentul constatator aplică şi sancţiunea amenzii.

Persoanele sancţionate cu amendă pot face plângere împotriva procesului verbal de constatare a contravenţiilor. Acest lucru se poate face în cel mult 15 zile de la comunicarea procesului verbal, iar plângerea se soluţionează de către judecătorie.
Va puteti indrepta dvs, nu asociatia ca aceasta nu are interes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz de functionare ingrid35 ingrid35 Buna ziua ! o societate comerciala cu profil de activitate baruri si restaurante detine un aviz de functionare emis de primaria de care apartine cu program de ... (vezi toată discuția)
Tablou electric din scara blocului leo57 leo57 Am o vecina care tot ma deranjeaza venind la usa zicand ca e deranjata de muzica mea, ba mai mult a chemat si politia odata si am primit avertisment.. precizez ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice Duma Elena Duma Elena Locuiesc la casa si nu stiu ce trebuie sa fac cu acei vecini care pun muzica toata ziua la un volum maxim. (vezi toată discuția)