avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sentinta ciudata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sentinta ciudata

R O M Â N I A
JUDECATORIA PITESTI
SECTIA PENALA
Sentinta Penala Nr. 2150
Sedinta publica de la 10 iunie 2010
Completul compus din:
PRESEDINTE G.A.
Grefier M.R.
Ministerul Public, Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti fiind reprezentat prin
procuror M.P.
Pe rol judecarea cauzei penale privind pe inculpat S.A., parte civila S.M.I, parti responsabile civilmente S.C. si S.L., reprezentanti legali ai partii civile S.N. si S.E., având ca obiect infractiunea de coruptie sexuala prevazuta de art. 202 C.p..
La apelul nominal facut în sedinta publica au lipsit inculpatul S.A., partea civila S.M.I., partile responsabile civilmente S.C. si S.L., reprezentantii legali ai partii civile S.N. si S.R.
Procedura legal îndeplinita, fara citarea partilor.
S-a facut referatul cauzei de catre grefier, care învedereaza ca dezbaterile de fond asupra cauzei au avut loc în sedinta publica din data de 26.11.2009, cand sustinerile partilor si concluziile procurorului au fost consemnate în încheierea de amânare de la acea data, încheiere ce face parte integranta din prezenta sentinta.
INSTANTA
La data de 23.03.2010 a fost înregistrata la Judecatoria Pitesti adresa nr. 5400/P/2007 din data de 19.03.2010 a Parchetului de pe lânga Judecatoria Pitesti prin care a fost înaintat spre solutionare dosarul cu acelasi numar privind pe inculpatul S.A., trimis in judecata prin rechizitoriul din 13.03.2010 pentru savârsirea infractiunii de coruptie sexuala, prevazuta de art. 202 al. 1 C.p., cu aplicarea art. 99 si urmatoarele C.p., împotriva partii vatamate S.M.I..
In motivarea actului de inculpare s-a retinut in esenta ca in data de 01.04.2008, in timp ce se afla in vizita la familia unchiului sau S.N., inculpatul S.A. a ademenit-o pe partea vatamata S.M.I. intr-o anexa a gospodariei acestora, unde, dupa ce s-au dezbracat atat el cat si partea vatamata pana la brau, au mimat un act sexual normal, fiind surprinsi in aceasta ipostaza de catre doi jandarmi care se aflau in zona.Fata de cele retinute, instanta constata ca faptele inculpatului intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de coruptie sexuala, prevazuta de art. 202 al. 1 C.p..
Din analiza probatoriului cauzei instanta retine in fapt urmatoarele: inculpatul S.A. este verisor primar cu partea vatamata S.M.I., parintii acestora, S.C. si S.N., fiind frati. Pana la momentul incidentului din data de 01.04.2008 relatiile dintre familiile fratilor S.C. si S.N. erau foarte bune, acestia obisnuind sa se viziteze reciproc si sa-si acorde sprijin in treburile gospodaresti. Parintii partii vatamate, S.N. si S.E., obisnuiau chiar sa o lase pe partea vatamata S.M.I. in grija familiei S.C. si S.L. in perioadele in care, datorita activitatilor agricole sezoniere, nu se puteau ocupa de supravegherea minorei. Datorita acestei imprejurari relatiile dintre inculpatul S.A. si verisoara sa au devenit destul de apropiate, chiar in conditiile diferentei mari de varsta dintre acestia (inculpatul fiind cu circa 11 ani mai mare decat partea vatamata).
alcea)......inculpat nu isi recunoaste vina,iar minora declara ca doar stateau de vorba.
din rapoartele jandarmilor,reiese ca inculpatul...care statea in picioare,ia introdus penisul in gura minorei,iar aceasta a intretinut un act sexual oral.

in prima instanta a fost peddepsit

recurs
Raportat la distanta mare de unde au vazut jandarmii,declaratiei minorei,care nu poate fi luata in considerare,deoarece aceasta este in deplina dezvoltare psihologica,la expetiza ginecologica:virgo intacta,fara leziuni vaginale,fapta nu exista.
De altfel,probele de la dosar,sunt lovite nulitate absoluta,deoarece au fos preparate de catre organe neabilitate.

PENTRU ACESTE MOTIVE,
ÎN NUMELE LEGII
HOTARASTE

scoaterea de sub urmarie penala,deoarece fapta nu exista.obliga la plata de cheltuieli judiciare in valoare 400 ron,partea vatamata.

am facut un rezumat scurt.

puteti sa-mi spuneti,cum se poate intampla asa ceva?a primit 1 an inchisoare iar un recurs e nevinovat?eu sunt mama minorei?la un moent dat,jandarmii au spus ca nu au vazut tare clar...etc..
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:00, 8 Iulie 2010
Atata timp cat nici minora , chiar daca depozitia sa nu poate fi primita datorita stadiului de dezvoltare psihic , asa cum probabil reiese si din expertiza psihiatrica , nu recunoaste cele mentionate , rapoartele jandarmilor/procesul verbal de constatare , trebuie sustinute de probe care sa indice savarsirea faptei .
Organul de constatare nu poate fi si martor in acest sens deci depozitiile sale nu pot fi acceptate ca si probe testimoniale , desi acestia au declarat la un moment dat ca nu au observat clar cele consemnate .
Sunt de parere ca decizia din recurs este corecta , tinand cont de motivarea formulata , desi scurta (probabil este mai vasta , aici este doar un rezumat ) . Se presupune ca instantele superioare sunt cu mai multa experienta si acestea exercita controlul judiciar asupra instantelor din subordine .
In afara de rapoartele celor doi jandarmi ca organe de constatare,mai existau si alte probatorii(acte,martori,fotografii,alte mijloace de proba) care sa confirme existenta unei astfel de relatii ?

nu exista nici o proba,doar cei doi jandarmi.sunt sigura ca sa petrecut fapta,dar nu am cum sa demonstrez.acuma el ma ameninta ca ma da in tribunal.ce pot sa patesc?nu sa luat nici o proba de la fata locului.el nu are nici un fel de antecedente i este cunoscut ca un om pasnic si credincios.fata nu vrea nicicum sa spuna ce a facut,cand o intreb plange.
daca l-ati fi putut convinge sa-si recunoasca fapta era foarte bine,dara ma tem ca nici asa nu putea fi condamnat.probe nu,martori nu,jandarmii bat in retragere.el poate sa dea in judecata jandarmii pentru abuz in serviciu,pentru degradarea imaginii publice.

trebuia audiar foarte bine inainte sa fie trimis in judecata si anchetat corect.aici vad cateva abuzuri,deoare existenta faptei nu se poate demonstra,trebuia sa i se dea SUP.ati pierdut timp si bani degeaba.
In aceasta situatie,din relatrile dvs,este clar ca nu exista probe care sa dovedeasca in vreun fel vinovatia persoanei respective si solutia data de instanta de recurs este foarte corecta.
Este clar ca s-a petrecut ceva,insa in mod cert ,nimeni nu poate stii in lipsa probelor nimic cert.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs la vatamare corporala ramona74 ramona74 intr/un proces avand ca obiect vatamarea corporala, urmat in urma unui accident de circulatie, in care paratul are culpa totala, iar reclamantii (2) - partile ... (vezi toată discuția)
Cum se desfasoara un proces? Cmpianu gabriel Cmpianu gabriel Sunt si eu chemat la proces miercuri acuzat de ucider din culpa si vreau sa intreb ce se intampla la prima infatisare la proces, sunt chemat la bara? Oare cat ... (vezi toată discuția)
Întrebare Zebedeu Zebedeu Codul de Procedură Penală, Art. 97 [i]Proba şi mijloacele de probă (1) Constituie probă orice element de fapt care serveşte la constatarea existenţei ... (vezi toată discuția)