Suntem doi frati la parinti.(eu si sora mea). Dupa 6 ani de casatorie parinti au divortat. Mama s-a recasatorit, in urma casatoriei au rezultat 2 copii(frati viregi dupa mama).Tatal meu nu s-a mai recasatorit. Tatal meu a decedat si a ramas mostenire un teren in parti egale pentru mine si sora mea.Terenul a fost retrocedat in baza legii nr.18/1991 ca mostenire de la parintii tatalui meu care la acea data era divortat de peste 50 de ani. Intrebarea mea este, daca dupa decesul sorei mele care acum are 71 de ani (fara urmasi si cu sotul decedat inainte de a se retroceda terenul), cei doi frati dupa mama au dreptul la mostenire-in speta terenul mai sus mentionat sau mostenesc eu si partea ei de teren.
romascanu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
La momentul mortii unei persoane atunci cand se pune problema compunerii masei succesorale intrebare e: CE bunuri (si datorii) are. Nu ne mai intereseaza de unde si de la cine le-a capatat.
In masa succesoarala a surorii va intra (pe langa alte bunuri pe care le-o mai avea dansa) si cota ei de 1/2 din teren (restul de 1/2 e al dvs.)
Aceasta jumatate a ei se imparte intre frati...destul de complicat (impartirea pe linii).
Adica, babeste...
Jumatatea asta se mai da o data in doua corespunzator celor doua linii (materna si paterna).
1/4 - linia paterna - o luati dvs. (frate dupa tata).
1/4 - linia materna - se imparte intre toti fratii dupa mama = 3 frati, inclusiv dvs.
Dar ...puteti face un partaj ACUM cu sora dvs. ...ca sa nu mai aiba ce sa ramana in masa ei succesorala din terenul acesta. ;)
Mostenire
c anca
Buna ziua .Sora mea a decedat si avea o garsoniera proprietate ,nu a fost casatorita nu a avut copii
Eu sunt singurul frate in viata ,parintii nu traiesc ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire
lavinia ruth
X nu are familie dar are 2 surori bune (decedate), 2 frati de mama, (decedati) 2 frati de tata.
Intrebarea este: Cine are dreptul la mostenire tinand cont ca ... (vezi toată discuția)