avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rambursare partiala credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rambursare partiala credit

O societate mixta romano-UE are un credit bancar cu garantie prin BO avalizat in nume proprii pe toate asociatii societatii. Asociatii romani au parti sociale in proportie de 52%. Daca asociatii romani vrea sa cesioneze partea lor in favoarea celor din UE(care sunt si producatorii produselor comercializate de societate) si sa ramburseze pentru banca partea creditului ce le revine (jumatate din suma creditata) ce proceduri juridice ar fi nevoie pentru a le putea intreprinde o astfel de operatiune din punct de vedere al creditorului? Ar putea banca accepta o astfel de operatiune si sa ridice garantia avalistilor care ramburseaza partea lor? Ratele sunt platite la zi.
Cel mai recent răspuns: axw , utilizator 10:29, 10 Iulie 2010
banca o sa incaseze banii fara probleme...insa creditul a fost acordat persoanei juridice....nu-i intereseaza repartizarea profitului si a pierderii intre asociati....mai mult decat atat....nu este stipulat nicaieri in contractul de credit ca asociatii se obliga sa returneze doar partea lor de imprumut....oricum...daca se face cesiunea de actiuni...biletele la ordin avalizate de fostii asociati sunt nule...Noii asociati trebuie sa mearga la banca si sa avalizeze alte BO !
am inteles de la banca ca daca dupa cesiune banca nu va aproba aceasta combinatie cu asociati numai din UE, atunci poate sa declare toata suma creditului scadent. Cine va raspunde atunci, si cum? S-ar putea atunci da banii bancii ca garantia personala data prin avalist in proportie de cota parte avuta in societate de catre fostii asociati care atunci vor deveni persoane fizice? Inteleg de la Dvs ca BO avalizate de fostii asociati vor deveni nule. Sunteti sigur de asta, adica asociatii ca persoane fizice au avalizat BO. Exista vreo lege in acest sens? Puteti sa-mi dati nr. actului normativ care reglementeaza acest lucru?
Biletele la ordin nu devin nule, indiferent cui se cesioneaza. Ele sunt niste garantii personale si autonome, care nu depind in vreun fel de situatia societatii. Daca ar fi altfel, oricine s-ar putea scoate de sub urmarire cesionand partile sociale unei persoane insolvabile.
Trebuie sa discutati cu banca sa vedeti daca le anuleaza pe acestea si accepta altele sau, eventual, doreste niste garantii reale suplimentare. Pt. ca daca ceilalti avalisti sunt straini, va fi foarte greu pt. banca sa ii execute, in caz de probleme.
Stimati domni,
datoria/obligatia unei persoane juridice nu se poate rasfrange asupra unei persoane fizice decat in cazurile stabilite expres de lege...vorbim in acest subiect lansat de o cesiune de actiuni..cu activ si pasiv....cu beneficii si pierderi....daca asociatii se hotarasc sa cesioneze partile sociale nu trebuie sa aibe acordul bancii....banca nu poate interveni in actul de cesiune.....in cel mai fericit caz..fostii asociati pot notifica institutia de credit ca a avut loc cesiunea.....de ce sa ceara banca "garantii suplimentare"?..cand a acordat creditul administratorii au gajat..ipotecat bunuri personale sau doar au avalizat....credeti ca a fost facuta o analiza a bunurilor pe care le detine fiecare???sa fim seriosi....si stimate coleg [CosS]...va supun atentiei urmatorul aspect...se acorda creditul....nu se foloseste niciun leu din el....biletele sunt avalizate personal..se cesioneaza partile sociale...creditul se foloseste de catre noua conducere...CINE RASPUNDE?? voila....
Nu pentru cesiune este nevoie de acordul bancii (desi sunt banci care solicita aprobarea lor prealabila). Pt. inlocuirea BO este nevoie de acordul bancii ! BO ale fostilor asociati nu devin nule prin simpla cesiune.

Alte discuții în legătură

Probleme cu cesiunea firmei maximtgv maximtgv Buna ziua, detin o societate cu 2 asociati 50%-50%. Acum din anumite probleme aparute intre noi dorim sa cesionam partile altuia. Intrebarea mea este in ce ... (vezi toată discuția)
Inlocuire bo in format vechi alecsutzu4u alecsutzu4u Buna ziua, Este vorba despre un bilet la ordin scadent peste 5 ani, emis de un partener, care pentru noi reprezinta un element de confort ce va fi scontat ... (vezi toată discuția)
Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)