avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum procedez pentru a formula plangere impotriva unui ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum procedez pentru a formula plangere impotriva unui proces verbal de contraventie?

Am primit acasa prin posta o amenda de la politia sect.6 sect 2 o amenda fiind specificat ca: "a refuzat sa dea relatii privind stabilirea identitatii sale, de asemenea acesta a avut un comportament sfidator la adresa noastra", mentionez ca eu m-am legitimat avand si martori. Procesul verbal nu a fost facut in prezenta mea afland de acesta abia dupa sapte zile de la incident si pe el la rubrica "mentiuni" scrie " refuza sa semneze". Aceasta intamplare stupida s-a consumat in fata scolii nr. 24,ducandu-ma impreuna cu o vecina sa ne luam copii de la ore.Dupa legitimare echipajul de politie a plecat, nu era normal sa imi intocmeasca procesul verbal pe loc sau cum spune d-l politist in pv ca am refuzat legitimarea trebuia sa ma invite la sectie aceasta aflindu-se la 30m de scoala pt a afla identitatea mea? Nu inteleg cum poate sa-mi dea amenda pt nelegitimare atata timp cat amenda am primit-o prin posta si pe pv sunt toate datele mele : nume,prenume, mama,tata, adresa, seria ci, cnp.
Doresc daca poate cineva sa ma indrume cum sa procedez sa fac o contestatie la pv.
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
sallsa, utilizator
Aveti dreptul sa formulati plangere impotriva procesului verbal de sanctionare contraventionala. In cuprinsul plangerii atacati toate motivele care au fost invocate de organul constatator ca temei pentru sanctionarea dvs. De asemenea, daca aveti si martori propuneti proba cu martori.
plangerea o depun la judecatoria sectorului de care apartine sectia de politie(sect. 2) sau de unde apartin eu(locuiesc in sect.3).

Un model de contestatie (plangere) exista pe vreun site ceva? sau direct la judecatorie?
Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
La finalul procesului verbal de sanctiune trebuie sa fie mentionat unde se poate ataca sanctiunea. Model gasiti aici [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Va multumesc.
In josul pv scrie ca se va depune contestatia la unitatea din care face parte agentul constatator, dar daca depun contestatia la judecatoria de care apartine sectia de politie este vreo problema?
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Parerea mea este sa o depuneti la unitatea de care apartine agentul, depuneti-o personal, iar pe exemplarul dvs. sa va inscrie data si numarul de inregistrare. De ce va spun acesta pentru ca este posibil sa isi dea seama de greseala si sa anuleze procesul verbal. Oricum unitatea este obligata sa trimita cererea dvs. catre instanta competenta.

Alte discuții în legătură

Cum anulez un proces -verbal MATRIXNEO MATRIXNEO x , am primit un proces verbal in lipsa mea , nesemnat de mine , neaducandu-mi la cunostinta despre intocmirea lui...si neavand posibilitatea sa am obiectiuni ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda contraventionala ContSters163516 ContSters163516 am primit o amenda de 500 roni pt ca am sunat la 112 scrie ca pot sa o contest in 15 zile la unitatea din care face parte agentul constatator. Faptul ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva davidescucostel davidescucostel Buna ziua . Problema este urmatoarea : In urma cu o luna , niste vecini au facut un mic gratar in gradina din spatele blocului . Prin bunavointa ... (vezi toată discuția)