Sunt divortata si am un copil de 17 ani pentru care primesc pensie alimentara.Acum,in perioada vacantei copilul meu lucreaza pe o perioada de 2 luni(prin Legea 72/2007) si primeste un salar net de 350 lei.As dori sa stiu daca legal pe aceste 2 luni trebuie sa restitui inapoi fostului sot pensia ce o voi primi?
Draga Anamaria, parca situatiile in care ne aflam ar fi trase la indigo. Si noi ne luptam cu o femeie care foloseste banii pentru a-si plati masina cea noua, haine noi si bijuterii in fiecare luna, ocupa singura apartamentul cumparat in timpul casatoriei (integral cu banii castigati de fostul sot) in timp ce copilul locuieste cu bunica materna, care mai are in grija o persoana bolnava, imobilizata la pat. Iar cand vine vorba de apartament, scoate la inaintare ca are in grija copilul si ca nu are unde sa-l creasca daca nu primeste casa.
Impreuna cu sotul meu am analizat situatia din toate punctele de vedere si am ajuns la concluzia ca singura solutie ca viata noastra sa nu mai fie guvernata de toanele fostei e sa cerem custodia copilului. E extrem de greu pentru o femeie sa ajunga sa creasca copilul altei femei, dar pana la urma, copilul acela nu are nici o vina ca are asa o mama.
Asta e varianta pe care s-ar putea s-o abordam si poate ar trebui sa va ganditi si voi la posibilitatea asta. Oricare ar fi calea pe care o s-o urmati, eu va doresc sa gasiti puterea si rabdarea sa treceti peste toate. Dumnezeu stie ca avem nevoie!
Cred ca AVLIL a fost super convingatoare. Daca doar va lamentati de situatie aceasta va continua pana cand copilul se va intretine singur. Cu ajutorul unui avocat bun aveti sanse de izbanda.