avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intrebare plata somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intrebare plata somaj

Daca in perioada de somaj ma angajez, mai este valabil articolul din legea somajului care spune ca pe perioada ramasa din plata ajutorului de somaj pot primi 30% din indemnizatia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 12:42, 8 Iulie 2010
Legea 118/2010 prevede urmatoarele:
Art. 5.
De la data intrarii in vigoare a prezentei legi, cuantumul indemnizatiei de somaj stabilit in conditiile prevazute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, si aflat in plata la data intrarii in vigoare a prezentei legi sau care se stabileste ori se repune in plata dupa suspendare, potrivit prevederilor legale, ulterior datei intrarii in vigoare a prezentei legi, precum si drepturile banesti care se acorda lunar din bugetul asigurarilor pentru somaj in functie de cuantumul indemnizatiei de somaj stabilita potrivit legii, se diminueaza cu 15%.

Art. 6.
(1) Drepturile banesti prevazute la art. 72, art. 73^1, art. 74 si art. 75 din Legea nr. 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, care se stabilesc ulterior datei intrarii in vigoare a prezentei legi, se diminueaza cu 15%.
(2) Conventiile incheiate in vederea acordarii subventiei prevazute la art. 78 din Legea nr. 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, si aflate in derulare la data intrarii in vigoare a prezentei legi isi produc efectele juridice pana la expirarea termenului pentru care au fost incheiate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

diminuarea somajului cu 15% neliz neliz Drepturile banesti prevazute la art. 72 din 75 din Legea nr. 76/2002, se diminueaza cu 15%. Inainte cuantumul indemnizatiei pentru cei care se angajau din ... (vezi toată discuția)
Somaj ContSters142651 ContSters142651 Spuneti-mi si mie va rog.....se taie sau nu din somaj 15 %?La TV spune ca se taie....insa pe net nu am gasit nici o informatie de acest gen... (vezi toată discuția)