avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma-cetatean non EU
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma-cetatean non EU

Buna ziua,

Am un prieten, cetatean ucrainian, care doreste sa infiinteze un SRL in Romania.
Puteti sa imi spuneti care sunt actele si costurile necesare infiintarii unei societati si daca procedura de infiintare este aceeasi cu cea pentru cetatenii romani?
multumesc
Cel mai recent răspuns: maria3000 , utilizator 17:12, 18 August 2007

In ceea ce priveste avocatul sau personalul juridic de la ORC, costurile sunt diferite
Dupa cate stiu eu , taxele pt acte la ORC sunt circa 200 RON, iar la un notar sau avocat...doar pt redactarea lor poate scapi mai ieftin...merita sa incerci.... Din ce localitate esti...poate te ajut?
Pt codul indicat nu ai nevoie de expert. contabil.....tocmai curand am facut o astfel de modificare pt o cunostinta ...nu pt ca nu-si permitea expert...dar ca sa evite anumite taxe legate de profesia de expert
Cazierul fiscal nu tine de impozit si alte taxe, ci de savarsirea unor fapte penale legate de activitatea comerciala: inselaciune, evaziune fiscala...etc
Deci nu va fi greu sa-l obtii...si este valabil 15 zile...nu-l confunda cu cazierul judiciar de la politie//////
Mai intai obtine cazierul fiscal.....ca dureaza 7 zile pt eliberare ( in regim normal ) si apoi fa actele pt societate, care si ele sunt valabile doar 15 zile......si daca iti expira si nu le depui.....ca sa le refaci te cam costa..... pe cand cazierul fiscal , in regim normal e doar 5 ron.
Du-te sa faci actele cand ai toti banii...si pt taxe ...si pt acte... si pt capital.... in total minim 750 ron

OOOOOOFFFFFF!!!!!
am crezut ca este mai simplu dar acum nu mai dau inapoi ca inseamna ca nu mai reusesc niciodata. am inteles, deci sa ma duc intii la cazierul fiscal(intr-adevar faceam ceva confuzii aici), mai stau citeva zile ptr. ca cei 300 roni ii am sama duc ptr. depunerea dosarului dar restul il am la inceputul lunii viitoare si daca zici ca nu sunt valabile decit 15 zile trebuie sa le socotesc in asa fel sa nu se intimple asta. notariatele, pe aici iau o gramada de bani (prin zona mea). eu sunt din Bucuresti si iti multumesc din suflet pentru ajutorul pe care mi-l oferi dar eu stiu in ce situatie financiara sunt, trebuie sa ma descurc singura in functie de posibilitati si de aceea nu pot spera la un astfel de ajutor, dar......nu stiu daca realizezi cit de mult m-ai ajutat prin sfaturile pe care mi le-ai dat deoarece altfel......eram gata sa fac o greseala majora. ma chinui eu acum dar stiu ca dupa ce voi face firma va fi bine, voi avea grija sa fie asa.
Iti multumesc din tot sufletul!!!!
Tot respectul si consideratia pentru tine si pentru toti oamenii ca tine si pentru toti colegii tai care m-au ajutat de cite ori am pus intrebari.
Mariana F. :">:">:">

acum am inteles si eu ce-i cu acest cazier fiscal. Dar nu trebuie sa il scot si pe cel juridic? nu mi-a zis nimic
Nu ai nevoie de cazierul judiciar.... ci doar de cel fiscal
Eu sunt din Ardeal...si daca ai fi fost din zona asta.... te - as fi ajutat cu cea mai mare placere, poate in schimbul unui ajutor de ordin contabil
Bafta
te ajut cu cea mai mare placere, sa stii ca mai colabores cu alte persoane care nu sunt din Bucuresti, asa ca .....distanta nu este o problema, daca pot face si eu ceva pentru tine, cu cea mai mare placere. .
Spune-mi te rog daca am inteles bine:
1- scot cazierul fiscal
2- ma duc cu dosarul si sckimb codul caen in cel pe care l-ai indicat
3- chiar ca am nevoie de bafta si va tin la curent.
Haideti sa va spun ceva si sper sa nu rideti(glumesc). cind am reusit sa imi cumpar calc. normal ca am inceput sa bintui pe net desi habar nu aveam cu ce se maninca. nu mi-am inchipuit nicio clipa ca exista oameni atit de saritori in ajutorul altora (celor ca mine) total dezinteresati. primul forum pe care am reusit sa ma inscriu a fost unul de contabilitate (eurocontab) si imediat a urmat acesta. mi-a fost teama putin la inceput, mi s-a parut ciudat sa "intilnesc" astfel de oameni,oameni adevarati, de la care eu am invatat extraordinar de mult si fara de care nu asi fi unde sunt acum.
De aceea va multumesc tuturor din aceste doua forumuri si va sunt profund recunoscatoare si indatorata pentru ajutor, pentru cunostintele pe care le-am acumulat si pentru ca datorita voua pot privi spre ziua de miine cu mai multa incredere si speranta. Tot datorita oamenilor ca voi poate ca ma devenit mai buna si am spus in sinea mea, ca daca pot ajuta si eu la rindul meu pe cineva, o voi face cu cea mai mare placere si neintirziat.
Cu deosebit respect,
Mariana F. :">

Alte discuții în legătură

Buna ziua - infiintare librarie yonut yonut Buna ziua... Am si eu o intrebare....Avem spatiul si mobilierul necasar pentru o librarie (tipografie)....as vrea si eu sa stiu cat costa si ce acte trebuie ... (vezi toată discuția)
Preluare firma laurens laurens Vreau sa va intreb si eu ce acte sunt necesare pentru a prelua firma tatalui meu.Firma este deschisa din vara anul trecut si nu are nici o activitate.Eu vreau ... (vezi toată discuția)
Urgent - infiintare agentie imobiliara! meya1808 meya1808 Va rog sa ma ajutati cu procedura si actele necesare infiintarii unei agentii imobiliare! Multumesc! (vezi toată discuția)