avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Servicii incluse in Anexa 2B
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Servicii incluse in Anexa 2B

Pentru serviciile incluse in Anexa 2B si a caror valoare depaseste 125 000 euro, se specifica in ordonanta ca trebuie respectate art. 35-38 si 56. Dar la articolul 56, referitor la publicarea anuntului de atribuire, la aliniatul 1 se spune ca acesta se publica in cel mult 48 de zile dupa: si urmeaza pct a, b si c.
Acest lucru inseamna ca peste pragul de 125 000 euro ca achizitionarea acestor servicii se realizeaza in urma unei proceduri conf. pct a, b sau c si nu prin achizitie directa cu intocmirea caietului de sarcini, asa cum prevad art 35-38 ?????????
Cel mai recent răspuns: ianis31 , utilizator 14:38, 2 August 2010
serviciile din anexa 2b, se achizitioneza conform unor proceduri proprii, prin care sa se promoveze concurenta si sa se respecte principiile. a se avea in vedere si prevederile art. 2 alin 2 din hg 925/2006.
Procedura proprie inseamna doar caiet de sarcini(art. 35-38), publicare anunt de atribuire(art. 56), si doar atat?! Cum ramane cu ,,publicare un anunt de atribuire în
cel mult 48 de zile dupa ce:
- a, ......................
- b ....................
- c..................."
Din art. 56 inclusiv punctele a, b sau c eu inteleg ca trebuie organizata o procedura de achizitie pt serviciile care sunt incluse in anexa 2B si depasesc 125 000 euro.
procedura proprie inseamna o procedura prin care se promoveaza concurenta. de ex. se transmit invitatii de participare catre mai multi operatori, se publica un anunt pe site-ul institutiei sau intr-un cotidian. in acele invitatii/anunturi se precizeaza anumite reguli, ce doriti sa achizitionati, termene sau ce alte reguli doriti dvs. sa stabiliti. anuntul de atribuire se transmite in maxim 48 de zile de la data incheierii contractului. dvs. in baza a ce faceti platile? din art. 56 se deduce desul de clar ca trebuie incheiat un contract pentru ceea ce achizitionati. in concluzie, pt. contractele de servicii ce depasesc 125.000 euro, aveti obligatia de a promova concurenta intre operatori prin orice modalitate doriti, nefiind obligati sa urmati procedurile prevazute de oug 34.
procedura proprie se face cu respectarea art. 2alin 2 din HG 925/2006
Buna ziua, dmnule Gaina poate ma puteti ajuta si pe mine cu niste sfaturi,

eu stiu procedura si ce e de facut dar inca o opinie nu strica,

am de achizitionat servicii de agentie de turism si servicii conexe acestea se regasesc in Anexa 2 b din Oug 34/2006 , bun acum as dori sa stiu dc doresc sa beneficiaez de prevederile art 16 , atunci pt achizitionarea acestor servicii as dori sa trimit catre 4-5 agentii de turism o ferta de preturi si servicii si in functie de cerintele mele si ce imi raspund sa imi aleg un castigator si sa inchei un contract cu acesta. Mentionez ca serviciile mele nu depasesc pragul de 125 miii euro.

As dori sa stiu dc mai e nevoie sa fac aceasta achizitie prin seap sau pot cum am descris mai sus sa fac achizitia.

Va multumesc anticipat,

Alte discuții în legătură

Exceptii ordonanta 34/2006 Ramona24 Ramona24 Buna ziua. Institutie publica trebuie sa cazeze pe o perioada de mai lunga de timp un grup de persoane.Din cate stiu serviciile de cazare sunt exceptate de ... (vezi toată discuția)
Prag valoric pentru achizitie directa servicii hoteliere ionut c ionut c Buna ziua! Pana la ce prag valoric pot face achizitie directa de servicii hoteliere si de restaurant pe cod CPV 55000000-0 pe un an? Va multumesc anticipat ... (vezi toată discuția)
Contestatie achizitie publica marice marice Rezultatul procedurii de atribuire a contractului de achizitie a fost contestat la consiliu, iar consiliul si-a declinat competenta catre tribunal-contencios ... (vezi toată discuția)