M-ai luat peste picior cu "dreptul familiei", dar nu ai dreptate.
Toate tranzactiile care au scopul de a crea profit sunt tranzactii comerciale, indiferent daca sunt infaptuite de un comerciant sau nu.
Vanzarea activelor societatilor comerciale au unicul scop crearea de profit. Daca tu reusesti sa faci aceasta vanzare fara sa ai o nota contabila catre contul de profit si pierderi, atunci ar putea fi considerata ca si act civil.
Da, sunt mai agresiva... enervanta uneori... Nimeni nu ma place... :((
Dar ideea e ca pot fi vanzari civile ori comerciale facute de comercianti, nu-i poti spune omului ce fel de vanzare e una anume fara sa stii amanunte. N-am facut misto, am dat doar un exemplu exagerat ca sa scot in evidenta un anumit punct de vedere. Eu fac instanta si astfel de exagerari sunt foarte utile ca sa subliniezi ceva.
N-o lua ca atac la persoana.
Nu o iau ca atac la persoana. Stii bine cum sunt.
Problema e ca tu daca taceai filozof ramaneai.
Pacat ca, desi esti doxa de carte, te repezi cateodata sa scrii niste aberatii de care sincer imi e mie rusine.
Daca tot faci referire la Carpenaru atunci citeste-l !!! Sau daca l-ai citit pacat ca nu ai inteles.
Vanzarea e 100% comerciala. E o aberatie sa-ti treaca macar prin cap ca ar fi civila.
1. Legea instituie prezumtia de comercialitate a tuturor contractelor de vanzare cumparare incheiate de SC
2. Tranzactia are ca scop crearea de profit
3. Destinatia bunului tranzactionat (sediu) determina in mod evident caracterul comercial al tranzactiei
Ce alte date iti mai trebuie ca sa determini comercialitatea actului.
Nu iti ramane decat sa recunosti ca ai aberat inca o data.
Daca ai posibilitate consulta DECIZIA 1319/6 decembrie 2002, Curtea de Apel Alba Iulia, Sectia Comerciala. Se potriveste perfect cazului acesta.