avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Hotarare judecatoreasca = titlu executoriu???
Discuție deschisă în Executare silită

Hotarare judecatoreasca = titlu executoriu???

Cine poate sa imi spuna va rog, daca o hotarare judecatoreasca reprezinta titlu executoriu sau mai sunt necesare anumite actiuni.
Si daca da, titlul executoriu este considerat de la data ramanerii irevocabile a hotararii sau de la data punerii in aplicare a hotararii judecatoresti ?

va multumesc

Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 11:54, 26 Octombrie 2010
Nu reprezinta titlu executoriu. Trebuie investita hotararea de la data ramanerii irevocabile, pentru a se putea pune in executare.
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2010
ContSters7431, utilizator
Hotararea judecatoreasca trebuie legalizata si investita cu formula executorie pentru a putea fi pusa in aplicare si a-si atige scopul pentru care a fost data!
Dupa ce ramane si irevocabila si se aplica aceasta mentiune pe hotarare, faceti cerere de investire cu formula executorie, apoi puteti merge la executorul judecatoresc pt inceperea procedurii de executare silita.
Daca a ramas definitiva solicitati instantei de executare investirea ei si prezentati-va cu ea investita la executor , aveti nevoie pe linga investire de un timbru judiciar de 0,3 ron si o taxa de timbru de 4 ron.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma informati adrian68 adrian68 buna ziua,sunt divortat de 10 ani ,sentinta este definitiva si executorie si anul acesta vreau sa ma recasatoresc si mi sa spus de la starea civila ca sentinta ... (vezi toată discuția)
Investire formula executorie ioanandrei ioanandrei Intr-un proces comercial care s-a judecat in fond ( TRIBUNAL) si in apel (CURTE DE APEL ) s-au dat sentinte favorabile mie ,iar aceste sentinte contin ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca penelopa1 penelopa1 Am facut demersurile necesare(plata taxa timbru,timbre fiscale , taxa timbru 2 lei si taxa timbru 6 lei etc) pentru obtinerea unei copii la o ... (vezi toată discuția)