avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere

Am imprumutat acum 6 luni o tableta grafica(obiectul ) unui "prieten" pe motiv ca vrea sa exerseze pentru facultatea la care da (design publicitar) ,au trecut cele 6 luni,eu i-am mai cerut-o de atunci dar nu o vrut sa mi-o dea pe motiv ca trebuie sa lucreze la niste planse de admitere ,m-a amenintat verbal"
Frosty . (6/7/2010 11:38:24 PM): te prind la usa iti rup dintii
", SI m-o amentinta ca daca il mai stresez mult la cap nu o sa mi-o mai dea inapoi
Frosty . (6/7/2010 11:44:27 PM): dak ma enervezi iti dau ignore si nuti mai vezi si nici aia inapo
i,acum cateva zile am inceput sa il sun de multe ori (de vreo 20 de ori pe zi) ca sa ii spun sa imi dea tableta ,iam lasat mesaje ,am fost la el acasa dar nu a raspuns nimeni ,iam transmis la prietenii sai ca sa ii zica dar totusi nici un semn de viata , eu sunt minor ,am 17 ani, iar el e major ,ce as putea sa fac ca sa imi iau bunul inapoi ?
Cel mai recent răspuns: blu3fan4ever , utilizator 14:45, 19 Iulie 2010
Stalingrad a scris:

Am imprumutat acum 6 luni o tableta grafica(obiectul ) unui "prieten"

Lectii dure ne da viata.

Tableta grafica a costat pe cineva niste bani. Poate pe parintii tai si nu este un obiect cu o valoare care sa poata fi imprumutat asa fara stiinta lor unui "prieten".

pe motiv ca vrea sa exerseze pentru facultatea la care da (design publicitar) ,

Daca parintii tai nu il cunosc pe acest "prieten", spune macar acum ce prostie ai facut, daca nu tie rusine cu ce prieteni ti-ai facut.

au trecut cele 6 luni,eu i-am mai cerut-o de atunci dar nu o vrut sa mi-o dea pe motiv ca trebuie sa lucreze la niste planse de admitere ,

Parintii sunt asa de ocupati cu ale lor ca nu au observat ca nu mai ai tableta grafica de 6 luni?

m-a amenintat verbal"
Frosty . (6/7/2010 11:38:24 PM): te prind la usa iti rup dintii
", SI m-o amentinta ca daca il mai stresez mult la cap nu o sa mi-o mai dea inapoi
Frosty . (6/7/2010 11:44:27 PM): dak ma enervezi iti dau ignore si nuti mai vezi si nici aia inapo
i,acum cateva zile am inceput sa il sun de multe ori (de vreo 20 de ori pe zi) ca sa ii spun sa imi dea tableta ,iam lasat mesaje ,am fost la el acasa dar nu a raspuns nimeni ,iam transmis la prietenii sai ca sa ii zica dar totusi nici un semn de viata ,

Comportament tipic pentru o persoana care gaseste o alta persoana mai slaba care nu are curajul sa semnaleze gresala facuta celor care pot sa-l ajute.

eu sunt minor ,am 17 ani, iar el e major ,ce as putea sa fac ca sa imi iau bunul inapoi ?

Sunt de parere ca o discutie directa cu parintii si expunerea sincera a greselii personale, rezolva problema.

Curaj la deschiderea discutiei cu parintii.

Sigur problema se rezolva de catre cei care au cumparat-o.
Imi pare rau domnule CIobotaru dar eu am strans banii acestia cu munca prin casa si pe la tara ,nu mi-au cumparat parintii mei ,parintii mei il cunosc pe acest asa zis prieten deoarece este iubitul unei prietene foarte bune pe care il cunosteam de jumatate de an inainte de al imprumuta,parintii mei intradevar nu ai observat ca nu o mai am de 6 luni , imi asum raspunderea ca nu am semnalat mai de dinainte greseala mea dar am fost indemnat de "prietena mea foarte buna" sa i-o las mai mult timp ca o sa mi-o dea inapoi . O sa discut cu patintii mei daca el nu vrea sa mi-o dea de buna voie maine (I-am trimis mesaj ca daca maine nu mi-o da recurg la alte modalitati de a o lua inapoi)
@stalingrad
Iata ce scrii:
" I-am trimis mesaj ca daca maine nu mi-o da recurg la alte modalitati de a o lua inapoi) "

NU e bine ce faci... Mesajul tau poate fi interpretat ca amenintare... si tensiunea creste... Mesaj scurt.. ca le-ai spus parintilor si in termen de ... sa ti-o inapoieze, altfel vor lua ei masuri...legale., Ai probe. mesajele si prietena comuna..

Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
Pt a nu deschide un alt subiect cu tema abuzului de incredere, doresc sa va supun atentiei urmatoarea problema.
Este vorba despre un card de credit facut de o persoana pt prietenul sau. Acesta a cheltuit o parte din bani pt achitarea unor datorii. La un moment dat a intervenit despartirea, iar acesta a promis faptul ca lunar va inapoia o anumita suma pana la intregirea sumei initiale. A platit o luna, ca dupa aceea sa gaseasca tot felul de scuze pt amana inapoierea banilor.
Intrebarea este ce sanse exista ca aceasta persoana sa fie trasa la raspundere penala?

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire? InnA29 InnA29 Buna seara, Am si eu poveste foarte trista pe care as vrea sa o impartasesc in speranta ca exista cineva aici care ma v-a sfatui cum trebuie sa reactionez sau ... (vezi toată discuția)
Caz civil sau abuz de incredere - recuperarea unei sume de bani Stefan1987 Stefan1987 Buna ziua, am și eu nevoie de niște sfaturi, în urma cu aproape 1 an am dat unui prieten o suma de bani împrumut pentru a-și cumpăra o finala pentru un ... (vezi toată discuția)
Infractiune sau nu ? adelin_adeline adelin_adeline O prietena ,este injurata/amenintata cu moartea de catre fostul prieten, pe care l-a inselat. Fata a vrut sa-l dea la politie insa s-au intalnit (a asteptat-o ... (vezi toată discuția)