avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită refuzul executorului jud.
Discuție deschisă în Executare silită

refuzul executorului jud.

In urma unei executii silite, creditorul este nemultumit de suma care o avea de recuperat , deoarece de la data semnarii proc. verbal de distribuire a sumelor si pana la eliberarea efectiva a banilor din cec, valoarea Euro a crescut de la 4.0 la 4.2 lei . Imobilul s-a executat Roni desi datoria era in Euro, insa s-a calculat inflatia pana la momentul vanzzarii la licit. a imobilului. Creditorul introduce actiune in pretentii catre debitor, in instanta unde cere obligarea debitorului la plata diferentei de curs euro. Se respinge actiunea, pe motiv ca nu a facut contestatie la executare, desii cursul euro a crescut cu 2 zile inainte sa-si ridice banii din cec. Ce modalitate exista pentru ca creditorul sa recupereze diferenta de curs euro? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22096 , utilizator 13:33, 12 Iulie 2010
exista parca in cpc o dispozitie care il obliga pe executor sa consemneze sumele obtinute in cadrul executarii tinp de 15 zile inainte de a trece la distribuirea acestora.
ati putea incerca o actiune in pretentii impotriva debitorului pentru suma nerecuperata
am introdus actiune in pretentii impotrivaa debitorului pt. recuperarea sumei si a fost inadmisibila. Mi s-a spus ceva de refuzul executorului jud. de a intocmii un act..... Exista o limita de zile in care pot sa depun o astfel de plangere in instanta, impotriva exec. jud.? Va multumesc.
contestatia impotriva refuzului executorului de a intocmi un act de exec se poate face in 15 zile de la data cand cel interesat a avut cunostinta despre ac refuz; dar cum spuneam, s-ar putea sa nu fe vb de reua credinta a xeecutorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretentii getuta getuta Actiune in pretentii impotriva debitorului este acelasi lucru cu introducerea actiunii: plangere impotriva refuzului executorului jud. de a continua ... (vezi toată discuția)
Refuz executor de a vira sumele de bani CI Ioana Butan CI Ioana Butan Buna ziua Supun atentiei dvs urmatoarea speta: Impotriva unei soc se obtine o solutie favorabila prin care este obligata la plata unor sume de bani ... (vezi toată discuția)
Restituire partiala credit bancar prin executare silita alertbrain alertbrain Sunt executat silit pentru un credit ipotecar neachitat. S-a vandut la licitatie apartamentul ipotecat, dar am ramas in continuare dator ... (vezi toată discuția)