avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Restituire partiala credit bancar prin executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Restituire partiala credit bancar prin executare silita

Sunt executat silit pentru un credit ipotecar neachitat.

S-a vandut la licitatie apartamentul ipotecat, dar am ramas in continuare dator bancii.

Intrebare

Pot solicita bancii creditoare sa-mi elibereze o adeverinta sau orice alt document specific care sa ateste ca la data de.... (data vanzarii apartamentului ) numitul (titular de credit ipotecar) a returnat bancii suma de ... reprezentand plata partiala credit ipotecar ?

Consider ca o astfel de adeverinta reprezinta
- un plus de certitudine ptr debitor ca se tine o evidenta transparenta a stadiului de recuperare a datoriei bancare si se elimina riscul ca ptr aceeasi datorie sa se lupte la un moment dat doi sau mai multi executori judecatoresti , asa cum s-a intamplat in cateva cazuri abordate pe forum

- un motiv ptr ca o alta eventuala somatie de plata din partea executorului care se ocupa de recuperarea integrala a creantei bancii creditoare, sa se faca ptr restul de bani nerecuperati si nu ptr datoria initiala in conditiile in care o parte din credit a fost recuperata anterior
Cel mai recent răspuns: BEJ Sahlian , Executor judecatoresc 10:46, 19 Februarie 2013
Pai neaparat ar trebui sa aveti o dovada ca s-a acoperit o anumita parte din datorie. Daca vanzarea s-a facut de un executor judecatoresc, el trebuie sa va dea un proces verbal de licitatie.
Am acest proces verbal , dar datoria catre banca nefiind total acoperita, executorul a trimis somatie de plata ptr imobilul unui girant. Nedumerirea provine din faptul ca executorul a inscris somatia ptr datoria initiala, de 114 mii euro , desi prin vanzarea apartamentului meu s-au recuperat 51mii euro ptr banca

Intrebare?
Era corect sa se treaca pe somatia de plata doar suma de 63 mii euro (adica 114000-51000=63000 )

Va multumesc ptr raspuns.
Din punctul meu de vedere, asa ar fi fost corect. Se poate contesta acea somatie.
Trebuie sa vedeti si cand a inscris acea somatie in CF, pentru ca daca a inscris-o inainte de distribuirea banilor rezultati din vanzarea apartamentului dvs, atunci a procedat cprect. La momentul respectiv aceea era datoria totala catre banca. Daca a inscris-o dupa, nu este chiar corect insa nu e ilegal (este totusi motiv de contestatie).
Daca a inscris-o inainte de distribuire, acum trebuie doar rectificat in CF insa nici acest lucru nu este obigatoriu pentru ca ar fi un abuz din partea executorului sa execute in continuare pentru suma initiala desi intre timp au fost si recuperari in dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul unei executari silite somatia de plata , ca valoare, ramane neschimbata pana la stingerea totala a datoriei sau se reactualizeaza pe masura ce se fac recuperari partiale din datorie ? alertbrain alertbrain Am fost executat silit pentru suma de 100 mii euro reprezentand credit ipotecar neachitat. Casa s-a vandut la jumatate de pret. Pentru recuperarea diferentei ... (vezi toată discuția)
Se poate reactualiza somatia de plata inscrisa ptr un imobil pe masura ce se fac recuperari partiale (prin vanzari la licitatie)din suma datorata initial? husseincudop husseincudop Am fost executat silit ptr .restante la plata unui credit ipotecar. La a treia licitatie apartamentul a fost adjudecat de catre un cumparator. [b]In ... (vezi toată discuția)
Evaluare incorecta in procesul de executare silita imobiliara znicolae9 znicolae9 Apartamentul meu a fost scos la licitatie ptr un credit de nevoi personale neachitat,in valoare de circa 5000 euro.[b]Precizez ca banca care m-a executat silit ... (vezi toată discuția)