avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Am cumparat auto fara certificat fiscal
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Am cumparat auto fara certificat fiscal

Buna ziua ... am cumparat de curand un auto pe baza de contract v/c . am primit cartea masinii certificat de inmatriculare . Proprietarul care apare pe cartea masinii ... a vandut-o pe aceasta unui tip din galati care la randul lui a vandut-o unui tip din braila care mi-a vandut-o mie . Nici unul din ultimii doi (cel de la galati si braila) nu au trecut masina pe numele lor . Proprietarul a zis ca a radiat masina la inceputul anului ( am verificat ... si asa este) ... Eu acum ca sa obtin "nenorocitul " ala de certificat ce trebuie sa fac .... ati putea sa imi lasi un mesaj la id de mess roxanna0027 ... va multumesc
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 21:02, 13 Iulie 2010
:OTrebuie sa luati legatura cu propietarul masinii pentru a obtine certificatul fiscal.... dificil dar nu imposibil. Talonul are vreo semnatura si data de instrainare? Catre cine?
L.C.
talon e certificatul de inmatriculare da ? nu are nici o rubrica unde ar scrie ca e instrainat .....
Da, este vorba de certificatul de inmatriculare. Pe verso, cand se despatureste, se regaseste rubrica unde se mentioneaza:
"Instrainat catre...............la data de............... Semnatura"
Daca a fost completata aceasta rubrica, legal, in termen de 30 de zile de la data instrainarii, masina trebuia inregistrata pe numele noului propietar. Daca nu a fost completata rubrica, cele 30 de zile, termenul de inregistrare este relativ insa de certificat fiscal tot aveti nevoie. Luati legatura cu propietarul din acte sa aflati daca a radiat autoturismul de la politie sau de la administratia financiara si pentru ce motiv. Dubioasa treaba... :-/
Imagine talon: [ link extern ]
Coditiile in care se radiaza autoturismele: [ link extern ]
L.C.
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu daca masina e radiata? IdaTuning IdaTuning Buna ziua, incep prin a spune ca duminica imi voi cumpar o masina din oras de la mine, masina este inscrisa pe galati, persoana care a cumparat masina a ... (vezi toată discuția)
Nu am inmatriculat autoturismul pe numele meu, pot circula cu acesta fara a avea probleme cu politia? rykos_rykos rykos_rykos Eu sunt din Braila. In august 2011 am cumparat din Cluj un autoturism. Am incheiat contract de vanzare cumparare cu proprietarul masinii ( trecut si pe carte ... (vezi toată discuția)
Radiere masina catalinion84 catalinion84 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema caci nu mai inteleg nimic. Am vandut acum cateva luni un autoturism catre cineva. Am facut ... (vezi toată discuția)