avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Radiere masina
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Radiere masina

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema caci nu mai inteleg nimic. Am vandut acum cateva luni un autoturism catre cineva. Am facut act de vanzare cumparare, m-am dus la primarie am radiat masina si cei de la primarie mi-au spus ca dupa ce o inregistreaza cumparatorul sa-mi aduca un act pe care sa-l duc la primaroe caci abia actunci este radiata. Asa este?
Acum un alt cumparator a venit la mine sa-mi spuna sa merg cu el la remat caci el a cumarat masina de la cumparatorul care eu am vandut-o si ca acesta nu a trecut-o pe numele lui si ca trebuie sa merg eu iar...
Nu mai inteleg nimic....Cum sta situatia....??
Cel mai recent răspuns: catalinion84 , utilizator 14:50, 16 Noiembrie 2010
Dat fiind ca primul cumparator nu a inmatriculat masina pe numele sau si a vandut-o mai departe, Dvs. ramaneti propietarul de drept in acte.
Am mari indoieli ca ultimul cumparator sa doreasca sa incheie un cvc pentru a o dezmembra el, prin urmare, pentru a o putea radia definitiv, ati face bine sa mergeti cu dansul la dezmembrari pentru a obtine documentul care atestă faptul că vehiculul a fost dezmembrat si placutele de inmatriculare ale autoturismului. Cu acestea reveniti si refaceti procedurile de radiere atat la politie cat si la administratia financiara.
Procedura si formularele necesare sunt aici:
[ link extern ]
[ link extern ]
L.C.
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
Laura Ciobeica, moderator
da eu sunt proprietarul in caretea de identitate a masinii si intalon (isa pe spatele talonului scrie catre cine a fost instrainata masina). Insa la primarie masina mi s-a spus ca nu mai este pe numele meu caci eu am radiat-o !
Eu va spun ca nu mai inteleg absolut nimic !
Cum as putea sa mai refac actele daca nu mai sunt eu proprietarul???? Si ce vina am eu daca masina nu a mai fost trecuta prin financiar si revanduta daca eu am facut totul legal?
Puteti proceda astfel:
1. Luati legatura cu reprezentantii biroului inmatriculari si radieri explicandu-le situatia si in urma verificarilor din baza de date poate decid sa va elibereze documentul in baza caruia sa radiati autoturismul de la fisc.
2. Contactati cumparatorul pentru finalizarea actelor (este pasibil de amenda pentru neinregistrarea la fisc a masinii pe numele sau in termen de 30 de zile de la cumparare). Cu aceasta ocazie ii puneti in vedere ca-l actionati in judecata.
2. Il chemati in judecata pe cel caruia i-ati vandut masina pentru obligatia de a face (inmatricularea masinii pe numele sau) pentru ca dvs. s-o puteti radia.
In proces, poate chema si el pe cel care este acum proprietar, dovedind acest lucru cu contractul dintre el si urmatorul cumparator, astfel incat sa-l oblige direct pe ultimul sa-si inmatriculeze masina pe numele sau.
Daca in timpul procesului cumparatorul 1 si 2 afirma ca nu doresc inmatricularea masinii pe numele lor, solicitati radierea ei de pe numele dvs. in baza cvc.
Discutii si/sau solutii pe aceasi tema:
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
[ link extern ]
L.C.
Sunt foarte dezamagita de sistemul birocratic din Romania. Pana acum nu prea intelegeam ce este cu el insa acum vad cat de greoaie este situatia si aberanta....
M-am dus la cei de la inmatriculari si radieri si le-am explicat situatia....mi-au spus ca nu au ce face caci imi trebuiesc actele masinii si numerele de inmatriculare.....asa ca m-au sfatuit sa-l dau pe cumparator in judecata.....
La primarie cam aceeasi situatie...ca nu au ce sa faca daca noul proprietar nu vrea sa inscrie masina....sa il dau in judecata....
Deci, daca eu sunt un cetatean bun care imi platesc taxe si impozite, care am facut ce trebuie pentru a vinde masina in bune conditii....insa daca ma izbesc de un cumparator care nu are el chef sa o inmatriculeze si la randul lui o vinde catre altcinea si poate tot asa situatia sa continue....eu am singura optiune, pe banii si timpul meu sa-l dau in judecata ca sa-l oblig sa o inscrie caci altfel masina figureaza pe numele meu....
Mi se pare o situatie aberanta ! De ce nu primaria, statul, politia, etc nu se autosesizeaza in astfel de cazuri....??? Ei se spala binemersi pe maini si eu ca vanzator raman descoperit....
Am vorbit cu cineva care locuieste in Bucuresti si mi-a spus ca a vandut si el o masina si ca nu i-a mai trebuit la primarie nici un act care sa dovedeasca ca noul proprietar a inscris-o sau nu si ca masina este radiata in momentul cand duce actele de vanzare cumparare si cand i s-a eliberat certificatul fiscal pentru radiere....
Sunt dezamagita total de ce mi se intampla...acum singura solutie este sa-l actionez eu in justitie.....Mi se pare de-a dreptul aberant!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism vandut fara acte ruxandra-maria ruxandra-maria am vandut un autoturism(la buna intelegere) pt piese de schimb, urmand ca apoi sa facem actele de vanzare -cumparare sau orice altceva sa pot radia ulterior ... (vezi toată discuția)
Radiere masina maria_corina29 maria_corina29 buna ziua, am avut o masina dacia berlina veche pe care am vandut-o de ceva timp si am dat si cartea masinii respectivului. acesta nu a mai venit sa facem ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism iar noul proprietar vrea sa anuleze vanzarea DanaAndrei DanaAndrei Buna ziua, Am vandut acum o saptamana un autoturism pe care inca nu l-am radiat inca de la impozite. Am intocmit actele de vanzare-cumparare, mi-a platit ... (vezi toată discuția)