avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara platita o luna da ....doua nu ....
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara platita o luna da ....doua nu ....

va rog frumos sa ma ma ajutati !!!!!!ce pot face in cazul in care tatal plateste pensia alimentara o luna da doua nu .....sau o luna da o luna nu ...cui sa ma adresez?cei de la politie nu au ce sa ii faca ...in momentul in care politia ajunge la el a doua zi plateste insa procedeaza la fel ...am ajuns sa imi fie jana sa mai merg eu la sectie...O alta intrebare fostul sot refuza sa imi dea semnatura pentru scoaterea fetitei din tara desi el nu a mai vazut-o de 3 ani ce se poate face in acest sens?multumesc anticipat
Din pacate daca plateste o luna da si alta nu aveti ce sa faceti pentru ca pentru a fi considerat abandon de familie in sensul legii penale trebuie ca plata sa nu se faca 2 luni consecutiv cu rea credinta.
Daca aveti o hotarare defintiva si irevocabila prin care va este incredintata minora puteti iesi din tara fara acordul lui.
Dv, spuneti fostul sot, deci ati divortat si v-a fost incredintata minora?
Reveniti cu detalii.
Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Daca tatal copiilor nu are venituri(cel putin nu declarate)cum va fi platita pensia alimentara(eventual cum poate fi obligat sa o plateasca)?
Multumesc!
Va fi obligat la venitul minim pe economie. Daca nu plateste 2 luni consecutiv aveti la indemana plangerea penala pentru abandon de familie.
Inca o data va multumesc!
Ajutorul dumneavoastra imi este de un real folos!
Imi cer scuze, dar revin la problema doamnei angelabadila....cu plata pensiei o luna da, una ba...N-am inteles un lucru....Ce se intampla cu pensia alimentara neplatita, chiar daca e vorba de o singura luna?
In foarte multe cazuri copiii si mamele acestora depind in mare masura de acesti bani...Nu sunt obligati legal sa plateasca "restanta"?

va multumesc!

Alte discuții în legătură

Ce prevede noul cod in privinta neplatii pensiei alimentare obtinute in urma unui divort la notar?! mihaelasis mihaelasis Problema este aceeasi...conform noului cod cum ar trebui sa procedez pentru a recupera pensia alimentara ce nu mi a fost platita de 7 luni ,unde sa ma adresez, ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentare ContSters199164 ContSters199164 Buna ziua,am divorzat in anul 2008 am 2 copii.Fostul sot nu mi a platit nici un leu din pensia alimentara ,specific ca nu stiu unde lucreza ,copii sunt cu mine ... (vezi toată discuția)