va rog frumos sa ma ma ajutati !!!!!!ce pot face in cazul in care tatal plateste pensia alimentara o luna da doua nu .....sau o luna da o luna nu ...cui sa ma adresez?cei de la politie nu au ce sa ii faca ...in momentul in care politia ajunge la el a doua zi plateste insa procedeaza la fel ...am ajuns sa imi fie jana sa mai merg eu la sectie...O alta intrebare fostul sot refuza sa imi dea semnatura pentru scoaterea fetitei din tara desi el nu a mai vazut-o de 3 ani ce se poate face in acest sens?multumesc anticipat
Asa cum spuneam mai sus cand se plateste o luna da si alta nu elementele constitutive ale infractiunii de abandon de familie nu sunt intrunite.
Daca exista mai multe luni neplatite nu consecutiv ci "sincopat" - pe sistemul o luna da si alta nu ,se poate executa silit hotararea prin care este stabilita pensia de intretinere., insa de cele mai multe ori cei care au stabilita in sarcina lor o astfel de pensie si nu au venituri bineninteles obtinute dintr-un contract de munca au grija sa nu detina nimic in proprietate si nici conturi bancare, aceste 2 variante fiind practic singurele modalitati de executare silita in aceste situatii.
Din pacate aceasta este tragedia mamelor cu copii ai caror tati nu inteleg ca trebuie sa-si asume responsabilitatea de parinti chiar daca nu se mai inteleg cu fostele sotii sau dupa caz prietene ( concubine).:sorry:
Sa inteleg ca pana la urma si viitorul meu fost sot:)are dreptate cand imi spune ca nu o sa-mi dea nimic,ca nu au ce sa-i ia....???#-o
Daca fac plangere penala o sa raman cu ea si cu timpul pierdut??
Vai de tara in care traim,pacat de copiii care au avut parte de asemenea parinti.....
Vina mea.....am facut alegerea gresita;).