Potrivit og 63/2010 servicile de evidenţă a persoanelor deservesc un numar de persoane ex. serviciul unde lucrez eu deserveste o populaţie activă de 105 000 locuitori din care 42 000 populaţia municipiului iar 63 000 populaţia din 20 localităţi arondate acestui serviciu. og 63 prevede diminuarea număruluide funcţionarei potrivit populaţiei municipiului unde funcţioneaza servciul adică 42 000 : 6500 = 6 funcţionari. Adică se reduce la jumătate chiar mai mult numărul de posturi ne tinindu-se seama de populaţia deservită , de faptul că serviciul are compartiment de stare civilă si desfăşoară activităţi total diferite una esta să lucrezi în evidenţa npersoanelor şi alta la starea civilă, sunt cu totul şi cu totul alte activităţi. Un asemena servciu nu isi poate desfăşura activitatea cu un 6 funcţionari ex. 3 evidenţă 3 stare civilă dintre care un şef care trebuie să coordoneze ambele activităţi. Og 2104 care reglementează numărul de funcţii ptr servicile de evidenţă şi stare civilă nu este abrogată dar nu se tine seama de ea . la o populaţie deservită de pina la 100 000 trebuie să lucreze pînă la 15 funcţionari. OG 1723 /2005 PRIVIND COMBATEREA BIROCRAŢIEI ESTE IN VIGOARE. Care va fi calitatea servicilor prestate pentru cetăţeni în asemenea condiţii? OARE LA NIVEL CENTRAL NIMENI NU SESIZEAZA ASEMENA LUCRUCRURI .?X-( sunt de acord cu reducerea posturilor in administraţie dar trebuie f bine analizate funcţiile care se reduc trebuie văzut acele funcţii unde se taie frunza la ciini , unde se sta degeaba ca sunt destule asemena locuri.
din propria experientă pot spune ca pentru a forma un lucrător de valore medie in evidenta persoanelor trebuie cel putin un an si jumatate, la fel si pe stare civila. ce facem domnilor distrugem ce am invatat de o viata si ce am scolit de o viata . degeba am cheltuit banu cu acele cursuri de perfectionare profesionala si alte cursuri in domeniul informaticii căci evidenta pers. si stare civila mai are si informaticieni. UNDE VOM AJUNGE?
Ma intreb de ce conducerea DEPABDEP Buc. care coordoneaza metodologic prin DJEP activitatea SPCLEP nu se implică în asemena situatie. S-a cerut punctul de vedere in acest caz şi nu a facut altceva decit sa faca trimitere la og 63 şi la og 2104/2004 ne sustinin-d cauza lucratorilor din teritoriu . Ma bucra faprtul ca unii directori din DJEP s-au intilnit şi au hotarit sa mearga persoanal de minister pentru a sustine si a se da o interpretare corecta a actului normativ cu pricina. Asta daca mai e timp.
O persoana de mai sus intreba de ce pe evidenta sunt mai multi lucratori decat pe starea civila. Unul din motive este ca pe evidenta deservim un numar mai mare de persoane , populatia orasului plus populatia comunelor arondate.Noi suntem 3 persoane pe evidenta, una a plecat in concediu si am ramas doar eu cu sefa mea. Ne ocupam cat putem de persoanele de la ghiseu + arhivare+ secretariat+ rezolvare lucrarilor care au termen + multe altele pe care , cei care lucrati in acest compartiment le stiti. E un volum de munca foarte mare . Cei care lucreaza o stiu. Nu zic ca la starea civila nu e dar eu afirm doar ceea ce stiu eu. Suntem injurati, oamenii nu au rabdare si sunt multi pe zi, dar eu doar imi fac traba cum trebuie. Nu stiu ce sa zic, dar tind sa cred ca guvernantii nostri isi bat joc de noi folosindu-se de fel si fel de ordonante si dispozitii iar noi, pentru 500 lei pe luna ii ascultam doar, doar vom ramane macar cu un servici.
Noi nu avem comune arondate,suntem un oras faca comune sau satucuri arondate.Consider ca volumul de lucru nu este mai mare la stare civila pentru ca am lucrat in ambele birouri.La evidenta se fac verificari in timp ce la starea civila se scrie in draci,se scrie registre,statistici,mentiuni,certificate,adeverinte si asta doar la un deces,la evidenta faci verificari mai scurte.Eu cred ca volumul e la fel si ar fi o nedreptate sa imparti lucratorii inegal.Oricum pe vremurile astea cand nervii nostrii sunt intinsi la maxim cred ca volumul trebuie impartit egal deoarece s-ar isca discutii intre noi si nu ar fii deontologic.
Sesizeaza cineva raportul intre lucratorii de la serviciile locale si cei de la serviciile judetene dupa metoda frumoasa de calcul din ordonanta? Deci la local un lucrator la 6500 populatie deservita iar la judet un lucrator la 15000 de locuitori... Chiar o fi volumul de munca la local mai mic decat cel de la judet? Si daca au calculat asa mintile stralucite, la judet se ia in calcul toata populatia judetului... La local nu de ia in considerare decat populatia din unitatea administrativ teritoriala, nu si din comunele arondate... Atunci n-au decat sa presteze cei de la judet pentru persoanele din localitatile in care nu exista servicii publice de evidenta...Asta in situatia actuala in care pentru serviciile locale se ia in considerare doar populatia din localitatea in care functioneaza serviciul public. N-au decat sa modifice pe ici pe colo cateva legi si sa trimita personalul care ar trebui disponibilizat la serviciile judetene... Abia apoi poate isi vor da seama ce enormitate de lege au putut scoate...
Sper totusi ca DEPABD sa ne reprezinte cum trebuie interesele si sa nu dea avizul necesar in conditiile in care se prezinta situatia in prezent.
Nu stiu cum e in alte parti dar in ultima vreme solicitarile de date cu caracter personal s-au inmultit ceva de groaza...Plus deplasarile in teren cu camera mobila(in general in comunele arondate in care s-a schimbat denumirea localitatii si urmau alegeri...) Atunci e nevoie de cei de la serviciile locale, nu-i asa?
Stie careva care e treaba cu compartimentele de informatica? Lucratorii de acolo sunt luati in calcul separat? Ar fi o treaba buna. Pe cei care ar trebui sa plece i-am trece in compartimentul de informatica si am scapa de restructurari.
Si inca ceva... Ar trebui luata in calcul populatia activa, asa cum apare in evidentele noastre nu la statistica... Vara prestam de nu mai stim de noi pentru cei plecati in strainatate... Nu mai spun de atitudinea lor, vin azi si vor CI-ul ieri. Daca ii planifici la o saptamana te intreaba de ce dureaza atat de mult...Ei vin acasa, stau in concediu o luna si cand mai au 2-3 zile pana la plecare isi amintesc ca le trebuie si un act de identitate... Si atunci tot Romania asta e asa de rea, in alte tari e mai bine... Cine lucreaza in domeniu stie...
Am citit Og 63/2010 si am inteles-o in felul urmator: ca se stabileste un nr. de posturi pentru primarii dupa o formula ce ia in calcul nr. populatiei din unitatea teritorial adm. (pct. 1 din anexa). Daca in acea localitate este constituit si un SPCEP atunci acel numar de posturi se suplimenteaza cu x posturi, unde x se afla raportand populatia localitatii la 6500 loc. (pct. 2 din anexa), daca este si politie comunitara se mai suplimenteaza cu y posturi unde y se afla raportand populatia la 1000 loc.(pct. 3 din anexa)
Posturile suplimentare pot fi utilizate doar pentru SPCEP, respectiv pol. comunitara, dar nu zice nicaieri ca acesta este numarul maxim de posturi ce trebuie sa-l aiba SPCEP-ul sau pol. comunitara.
Astfel pentru dimensionarea numarului de posturi pentru SPCEP se iau dispozitiile Metodologiei aprobate prin HG 2104/2004 (prevederi ce nu au fost abrogate si nici nu s-au facut derogari xprese de la ele in OG 63) iar primaria in organigrama prevede pentru SPCEP nr. de posturi necesare desfasurarii activitatii raportate la populatia deservita
Stimati colegi,nu va mai imbatati cu apa rece.OUG s-a inteles prost inca de la inceput.Nr.de lucratori pentru SPCLEPuri a venit de la prefecturi.De ce?Pentru ca prostii de prefecti habarn nu au ce inseamna acest serviciu si pentru ca directorii nu s-au sinchisit sa le arate greseala.Asta e!Nu au nici un rost lamentarile tardive.Haosul a inceput,traiasca partidul.Doar ati citit radiograma DEPABD scrie clar nr.de lucratori de la evidenta nu intra in calcului de posturi pe primarii.Nici nu se ia separat pe birouri.Deci asta e.In privinta cati lucratori la evidenta si cati la stare civila hai sa fim seriosi nu avem decat un ghiseu pe stare civila si unul pe evidenta,cel putin asa e la noi,deci nu vad de ce sa nu fim corecti si sa nu impartim munca in mod egal.Nu e bine sa ne subestimam intre noi si nici sa ne acuzam peciproc pentru ca suntem acelasi serviciu si mai ales pe vremurile astea trebuie sa ne intelegem.Cititi radiogramele si va veti lamurii.E clar asta se doreste de la centru.Punct.Cum ne vom descurca?Numai Dumnezeu stie.