avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... RESTRUCTURARE OUG 63/2010 EVIDENTA PERSOANELOR
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

RESTRUCTURARE OUG 63/2010 EVIDENTA PERSOANELOR

Potrivit og 63/2010 servicile de evidenţă a persoanelor deservesc un numar de persoane ex. serviciul unde lucrez eu deserveste o populaţie activă de 105 000 locuitori din care 42 000 populaţia municipiului iar 63 000 populaţia din 20 localităţi arondate acestui serviciu. og 63 prevede diminuarea număruluide funcţionarei potrivit populaţiei municipiului unde funcţioneaza servciul adică 42 000 : 6500 = 6 funcţionari. Adică se reduce la jumătate chiar mai mult numărul de posturi ne tinindu-se seama de populaţia deservită , de faptul că serviciul are compartiment de stare civilă si desfăşoară activităţi total diferite una esta să lucrezi în evidenţa npersoanelor şi alta la starea civilă, sunt cu totul şi cu totul alte activităţi. Un asemena servciu nu isi poate desfăşura activitatea cu un 6 funcţionari ex. 3 evidenţă 3 stare civilă dintre care un şef care trebuie să coordoneze ambele activităţi. Og 2104 care reglementează numărul de funcţii ptr servicile de evidenţă şi stare civilă nu este abrogată dar nu se tine seama de ea . la o populaţie deservită de pina la 100 000 trebuie să lucreze pînă la 15 funcţionari. OG 1723 /2005 PRIVIND COMBATEREA BIROCRAŢIEI ESTE IN VIGOARE. Care va fi calitatea servicilor prestate pentru cetăţeni în asemenea condiţii? OARE LA NIVEL CENTRAL NIMENI NU SESIZEAZA ASEMENA LUCRUCRURI .?X-( sunt de acord cu reducerea posturilor in administraţie dar trebuie f bine analizate funcţiile care se reduc trebuie văzut acele funcţii unde se taie frunza la ciini , unde se sta degeaba ca sunt destule asemena locuri.
din propria experientă pot spune ca pentru a forma un lucrător de valore medie in evidenta persoanelor trebuie cel putin un an si jumatate, la fel si pe stare civila. ce facem domnilor distrugem ce am invatat de o viata si ce am scolit de o viata . degeba am cheltuit banu cu acele cursuri de perfectionare profesionala si alte cursuri in domeniul informaticii căci evidenta pers. si stare civila mai are si informaticieni. UNDE VOM AJUNGE?
Ma intreb de ce conducerea DEPABDEP Buc. care coordoneaza metodologic prin DJEP activitatea SPCLEP nu se implică în asemena situatie. S-a cerut punctul de vedere in acest caz şi nu a facut altceva decit sa faca trimitere la og 63 şi la og 2104/2004 ne sustinin-d cauza lucratorilor din teritoriu . Ma bucra faprtul ca unii directori din DJEP s-au intilnit şi au hotarit sa mearga persoanal de minister pentru a sustine si a se da o interpretare corecta a actului normativ cu pricina. Asta daca mai e timp.
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
ContSters157567, utilizator
Ma mai intreb si de ce pentru sect mun. Bucuresti e prevazut 1 lucrator la 5000 de locuitori... Si ele au acelasi statut ca si serviciile locale. Corect ar fi fost sa se faca o distinctie intre sectorul 1 si celelalte sectoare, nu intre sect. mun Bucuresti si serviciile locale. Atributiile sunt aceleasi...
Vis-a vis de aplicarea OG 63/2010 pentru serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor, din cate am inteles Ministerul Administratiei si Internelor nu a fost consultat la elaborarea acestui act normativ, explicandu-se, cred eu, intr-un fel, rezultatul, adica un act normativ a la Boc.
Noi suntem un serviciu de evidenta a persoanelor infiintat la nivel de oras, dar care deserveste inca un numar de comune. Prefectura ne face comunicare pentru un numar de 3 posturi la acest serviciu, fara a distinge intre stare civila si evidenta, cum nici ordonanta nu o face. Sa va prezint cum am procedat noi. Am directionat un memoriu catre Min. Adm si Int, respectiv DEPABD, adus la cunostinta si prefectului, motivat de faptul ca structura organizatorica trebuie avizata si de DEPABD, in care am prezentat argumentele pentru care consideram ca ar trebui luat in calcul numarul populatiei arondate:
1. serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor, include atat componenta cu atributii de stare civila, cat si cea de evidenta a persoanelor (art 4 OG 84/2001), prin urmare metoda determinarii numarului de posturi nu se aplica separat, pe componente (in judetul meu se vehicula o astfel de posibilitate prin includerea starii civile in ap. primarului)
2. OG 63/2010 nu aduce atingere prevederilor art 25 din OG 84/2001, care raman in vigoare, adica, pana la constituirea in toate localitatile de astfel de servicii, activitatea de evidenta a persoanelor va fi asigurata de serviciile la care sunt arondate in prezent aceste localitati.
3. OG 63/2010 prevede ca nr posturilor determinat potrivit pct.2 al anexei se utilizeaza exclusiv pentru activitatea serviciilor de evidenta, nefiind luat in calcul la numarul de posturi stabilit potrivit pct.1 al anexei, prin urmare, cred, ca exista portita interpretarii ca dimensionarea numarului de personal in cadrul serviciului ar trebui facuta tinand cont de populatia arondata.
Am atasat in spatele memoriului arondarea comunelor cu numarulu populatiei deservit si asteptam cu infrigurare punctul lor de vedere, intrucat si ei trebuie sa ne dea aviz privind structura organizatorica (de prefectura nu mai vb, cred ca au facut apoplexie:d); intre timp trimitem la ANFP spre avizare fara reducerea "impusa":))
Daca ar cele toata lumea sa se ia birourile separat ar fi foarte bine,dar nu cred ca se v-a intampla acest lucru.Bucurestiul are o lege iar restul tarii alta lege.Asa e la noi,ca la nimeni.
Cei care nu au SPCLEP acum prin OUG 63 trebuie sa -l formeze,culmea cu maxim 3 lucratori.Adica noi la orase cu 23-24.000 sa ne descurcam cu 4 lucratori si pe stare civila si pe evidenta,iar colegul cu 5.000 de locuitori sa aiba 3 lucratori.Si cu volumul de munca cum ramane?Va spun e o nebunie!O lege de toata jena.
Si noi am inaintat memoriu la Directie,in schimb nr. de lucratori a venit stabilit prin adresa de prefectura unde se facea observatia ca daca primarul nu se supune i se vor bloca conturile .Deci ,va dati seama ca noi am fost injumatatiti si acum ne taram ca ramele ,ca nimic nu mai functioneaza,iar colegii nostrii rad de noi pentru ca statutul lor s-a schimbat si sunt in birouri in care nici macar nu era nevoie de ei,fiind servicii care nu lucreaza cu publicul.Vedeti si dvs.ce fel de legi avem.Pe primari nu-i intereseaza ca doar nu lucreaza ei.Macar sa ne salveze cineva ca deja am intrat la apa si urmeaza sa ne inecam.Oare cei de la Bucuresti nu vad ca suntem cu activitati diferite si e nevoie de personal?
...de respectat termenul din og 63 trebuie sa.l respectam, adica pana la 15 august consiliile locale sa aprobe noua organigrama, dar pana atunci speram sa se puna de acord si sa clarifice problema in sensul acceptarii arondarii, in caz contrar suntem nevoiti sa ne conformam si sa reducem nr, pt ca altfel se raspunde penal, civil, contraventional etc, au avut grija de asta, nu au omis precizarea:d (judetul iasi a fost programat la ANFP pt avizare astazi, 19 iulie, iar memoriul era singura solutie sa mai tragem de timp pana vor clarifica situatia)

Alte discuții în legătură

Restructurare evidenta persoanelor ºi starea civila. giordano giordano #-oStimati colegi, cu og 63 nu se mai intelege nimic, din ultima radiograma depabdep rezulta: ... s-au facut unele precizari referitoare la: ,, dimensionarea ... (vezi toată discuția)
Sporul de conducere pasaportista pasaportista Sunt intr-o mare dilema.Pana la aparitia OUG 63/2010 eram sef de birou serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor.Acum dupa ce ne restructureaza si ... (vezi toată discuția)
Concurs functii publice irinalexa irinalexa Bună ziua! As dori lamuriri referitoare la demararea procedurii de concurs pentru functii publice, dupa obtinerea avizului de la ANFP. In momentul de fata ... (vezi toată discuția)