avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Noile modificari ale codului fiscal afecteaza si ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Noile modificari ale codului fiscal afecteaza si SRL-urile?

Sunt administrator la un srl si am contract de intermediere cu un producator.Ma afecteaza schimbarea codului fiscal?
Cel mai recent răspuns: taticutzul , utilizator 17:25, 10 Iulie 2010
La SRL in afara de TVA nu s-a modificat nimic . Impozit pe profit 16 % si TVA 24 %.
"În cazul reconsiderării unei activităţi ca activitate dependentă se aplică regulile de
determinare a impozitului şi a contribuţiilor sociale obligatorii, stabilite potrivit legii, pentru
veniturile din salarii realizate în afara funcţiei de bază."
Beneficiarul de venit contribuie numai cu prestaţia fizică sau cu capacitatea
intelectuală, nu şi cu capitalul propriu
Deci in lege e vorba doar de persoane fizice?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
taticutzul, utilizator
Da. Se aplica cu precadere la PF ,PFA-uri. SRL-urile nu au treaba cu asa ceva.
E vorba de firmele de consultanta in afaceri si management!Acum am un contract de intermediere vanzari platit cu comision din vanzari negociat lunar in baza unei anexe
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
taticutzul, utilizator
Daca forma de organizare a societatii tale este SRL stai linistit ca in afara de TVA nu s-a modificat absolut nimic.

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii care sa nu lase impresia unei relatii de dependenta ginan ginan stimati domni, tot de pe acest forum am aflat ca se pot incheia contracte prestari servicii intre 2 PFA -uri,dar sa nu dea impresia unei relatii de ... (vezi toată discuția)
Mesaj catre consultanti ! taticutzul taticutzul Sunt administrator la un srl -consultanta in afaceri si management si am un contract de intermediere vanzari platit cu comision din vanzari negociat lunar in ... (vezi toată discuția)
Activitate dependenta pfa colaborator cu srl / sa obligatii plati srl/sa doru1962 doru1962 Buna ziua ! O cloaborare PFA cu SRL / SA , cu contract de prestari servicii . Dotarile asigurate de SRL/SA , PFA vine doar cu fizic si intelect. PFA ... (vezi toată discuția)