avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu mediu pe unitate -prima de nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu mediu pe unitate -prima de nastere

Am citit pe forum raspunsurile referitoare la acest subiect. Dar parerile sunt impartite si nu m-am lamurit cum se calculeaza salariul mediu pe unitate.
Daca cineva a calculat acest salariu , va rog sa ma ajutati.
Cuprinde salariile medii brute ale salariatiilor din luna in care se calculeaza sau cele de incadrare ca medie din ultimele 12 luni?
Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:57, 11 Iulie 2010
Se calculeaza media salariilor din luna nasterii copilului (se aduna valoarea tututor salariilor brute din unitate si se imparte la numarul de salariati).
Dupa adoptarea legii118/2010 se mai acorda acest drept?Sunt bugetar si voi naste in octombrie.
sce76 a scris:

Dupa adoptarea legii118/2010 se mai acorda acest drept?Sunt bugetar si voi naste in octombrie.


Posibil ca nu ... cu toate ca Legea nu se refera expres la axest tip de ajutor , ci face referire doar la ajutoare sau, dupa caz, indemnizatii la iesirea la pensie, retragere ori la trecerea in rezerva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor nastere andreea20ro andreea20ro buna ziua.conform Contractului Colectiv de Munca Unic la Nivel National valabil pe anii 2007-2010, art.51 angajatii pot beneficia de ajutor pentru nastere ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate pentru nastere copil dana.1610 dana.1610 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca puteti, am nascut in 2007 luna noiembrie si am primit in urma cererii mele in 2009 un salariu mediu pe ... (vezi toată discuția)
Respectarea contractului colectiv de munca (ccm) pupazagrigore pupazagrigore In 16iunie 2013 am fost pensionat la termen.Prin CCM aveam dreptul la 12 salarii medi pe unitate pe care nu le-am obtinut motivatia fiind ordonanta(lege) data ... (vezi toată discuția)