avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuare sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuare sot

Va rog din suflet,spuneti-mi si mie, cum sa imi evacuez sotul in pace si liniste? Am un sot violent,care ne ameninta pe toti din casa cu moartea si care ne distruge mereu bunurile din casa.Cat dureaza un proces de evacuare? Cat costa? Si pot obtine cumva si un ordin de restrictie? Mentionez ca tatal meu e proprietarul casei,deci el va trebui sa-i faca proces de evacuare.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:21, 11 Iulie 2010
buna ziua.
in primul rand tatal dvs ar trebui sa il notifice pe sotul dvs sa paraseasca imobilul.
daca acesta din urma nu se va conforma va investi instanta de judecata cu o cerere in evacuarea lui.
L-am instiintat de multe ori pe sotul meu sa plece dar nu vrea....iar drept razbunare,ne distruge cate un bun din casa.Stiti cumva cat dureaza un proces de evacuare si cat costa?
tatal dv. va trbi sa itroduca o actiune in eveacuare. In paralele o crere de evacuare pe cale de oronanata presedintiala pentru evacuare provizorie pana la finalul procesului pe drept comun.
Costurile sunt taxa de timbru de 10.00 lei , timbru jud. de 0,30 lei si onorariul avocat.
Ca si durata este greu de estimat avand in vedere faptul ca la acest moment se dau termene foarte lungi de la data introducerii actiunii, la Ploiesti de exemplu la acest moment fiind acordate termene de 6 luni de la data introducerii actiunii.
Avand in vedere situatia expusa puteti introduce o ordonanta presedentiala in evacuare in paralel cu actiunea in evacuare pe dreptul comun.
Pentru a fi admisa o ordonanta presedentiala aceasta trebuie sa indeplineasca 3 conditii si anume urgenta, neprejudecarea fondului si vremelnicia , motiv pentru care opinez ca aveti nevoie de consilirea juridica a unui avocat pentru redactarea actiunilor si administrarea probatoriilor.
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare sot din domiciliu pamfila pamfila sotia fratelui meu vrea sa divorteze si a introdus cerere de divort. Au doi copii , apartamentul in care locuim este al fratelui mostenit de la parintii ... (vezi toată discuția)
Despre copil ramona j ramona j v-am contactat in problema mea cu divortul in legatura ca fostul sot nu ma lasa sa vad copilul pana la hotararea definitiva si irevocabila si se foloseste de ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului DincaGabriela DincaGabriela buna ziua ma numesc gaby si as avea o problema va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat.am trait in concubinaj timp de 6 ani din urma acestui concubinaj am si o ... (vezi toată discuția)