avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... schimbare sediu
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

schimbare sediu

buna ziua
as dori sa stiu:
1. unde trebuie sa merg pentru a-mi schimba sediul ong-ului si ce acte imi trebuie?
2.in cazul in care un ong se desfiinteaza ce se intimpla cu bunurile mobile si imobile ale acestui ong?adica cui revin
multumesc
Cel mai recent răspuns: FLORIN RADU , Avocat 17:19, 11 Iulie 2010
1. trebuie sa faceti un proces verbal, in care sa mentionati schimbarea sediului. actul, insotit de dovada ca ong-ul are un drept (locativ) asupra noului sediu, se depune la judecatorie.
2. bunurile apartinand unui ong se transmit DOAR altor ong-uri. tocmai de aceea este contratindicat a se inregistra bunuri "pe numele" ong-ului.
Art. 33, OG 26/2000:
(1) Modificarea actului constitutiv si/sau a statutului asociatiei se face prin inscrierea modificarii in Registrul asociatiilor si fundatiilor aflat la grefa judecatoriei in a carei circumscriptie teritoriala isi are sediul asociatia, cu aplicarea corespunzatoare a prevederilor art. 8-12.
(2) Cererea de inscriere a modificarii va fi insotita de procesul-verbal al adunarii generale, in forma autentificata, iar in cazul modificarii sediului, de procesul-verbal al sedintei consiliului director, in forma autentificata, in situatia prevazuta la art. 21 alin. (3).
(3) Demersurile pentru autentificarea procesului-verbal si inscrierea modificarii se intreprind de consiliul director. Pentru efectuarea formalitatilor la notarul public nu este necesara prezenta altor persoane decat aceea a membrilor consiliului director sau a unora dintre ei, desemnati de adunarea generala ori de consiliul director, dupa caz.
(4) Mentiunea privitoare la schimbarea sediului se va opera, daca este cazul, atat in Registrul asociatiilor si fundatiilor de la grefa judecatoriei in a carei circumscriptie se afla vechiul sediu, cat si in Registrul asociatiilor si fundatiilor aflat la grefa judecatoriei in a carei circumscriptie se afla noul sediu. In acest scop, o copie de pe incheierea prin care s-a dispus schimbarea sediului va fi comunicata, din oficiu, judecatoriei in circumscriptia careia asociatia urmeaza sa-si aiba noul sediu.
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
FLORIN RADU, Avocat
actul aditional poate fi un contract de comodat?
actul aditional/procesul verbal trebuie sa fie insotit de un contract de comodat. asadar, in proces verbal se arata faptul ca sediul va fi ....., iar aceasta mentiune trebuie dovedita, cu ajutorul unui contract de comodat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre inregistrarea mentiunilor- ong camiha camiha Buna dimineata, Imi poate spune cineva care este procedura de inregistrare a mentiunilor in cazul unui ONG? Trebuie sa prelungesc contractul de comodat ... (vezi toată discuția)
Modificare componenta organe de conducere casa de ajutor reciproc legally brunette legally brunette Buna ziua ! Imi puteti da detalii privind procedura de modificare a componentei nominale a organelor de conducere pentru un CAR si notificarea acesteia catre ... (vezi toată discuția)
Caen anasm anasm Cum pot sa modific obiectul de activitate al unei fundatii?De unde sa aleg- din CAEN.Sau mai bine zis ce obiect de activitate poate avea o fundatie.Exista ... (vezi toată discuția)