avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Balcon sub balcoane existente
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Balcon sub balcoane existente

Buna seara! As dori un raspuns avizat la urmatoarea problema: este normal ca primaria sa ceara concesionarea terenului de catre beneficiar in cazul cand acesta doreste inchiderea unui balcon la parter sub balcoanele existente? Mentionez ca beneficiarul are acordul proprietarilor vecini si al Asociatiei de proprietari pentru construirea unui balcon identic cu cele de deasupra cu dimensiunile L*l(4m*1m).
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 22:34, 11 Iulie 2010
Da, este normal, pentru ca proprietarii apartamentelor, sunt coproprietarii in cote indivize asupra spatiilor comune ale blocului, cat si a terenului de sub bloc. Asa scrie si p contractul dvs cu privire la apartament. . Prin aceasta se intelege ca, balconul dvs, urmeaza a fi construit pe terenul din afara fundatiei blocului. El nu a fost prins in proiectul constructorului blocului.
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
Silogismul uzerului @Indines nu este corect:
primele premize sunt corecte, cele de-al doilea partial corecte, concluzia este gresita.
Concluzia ar fi fost corecta numai daca balconul ar fi construit pe fundatii care sa fie amplasate pe terenul din afara perimetrului blocului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita proprietate daniel.nita daniel.nita Buna ziua. As dori si eu o lamurire. Locuiesc intr-un bloc construit in 2009, care are si o suprafata de teren, unde s-au facut locuri de parcare. Problema a ... (vezi toată discuția)
Este necesara autorizatie pentru inchidere balcon cu termopan ? proging10 proging10 Buna ziua, Este necesara autorizatie pentru a inchide un balcon cu termopan (pentru sporirea confortului termic) situat la etajul III al unui bloc cu 4 ... (vezi toată discuția)
Cum se poate stabili delimitarea balconului in mod corect ? Ungurianu Ungurianu Buna ziua, Am cumparat un apartament in 1996 prin contract de vanzare-cumparare inscris la notariat . Atunci nu era necesar cadastru, nici acum nu il am ... (vezi toată discuția)