avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SPETA LEGEA 247/05
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SPETA LEGEA 247/05

Buna seara! Comisia Locala mi-a respins cererea de reconstituire a dreptului de proprietate pt. un teren, adresata in baza Legii 247, pe motiv ca terenul nu formeaza obiectul L. 247, terenul fiind intravilan. Am aflat acest lucru in urma unei deplasari la Primarie. Procesul verbal nu era inca redactat si mi s-a spus ca urmeaza sa mi se comunice propunerea de respingere a cererii acasa.
Mi s-a spus de asemenea ca am drept la contestatie in termen de 5 zile de la comunicare. Din cate stiam eu acest termen ar trebui sa fie de 10 zile. Desi au trecut mai mult de 2 saptamani de la respingerea cererii, nu am primit inca nimic prin posta.
Cererea mea a fost introdusa in noiembrie 2005 si nu am primit nici un raspuns, singura adresa fiind aceea ca cererea mea va fi analizata in sedinta comisiei, comunicare pe care am primit-o la 11 noiembrie 2009.
Ce pot sa fac impotriva proc. verbal cu propunerea de respingere, pe care astept de mai bine de 2 sapt sa fie imi comunicat de comisia locala?
Mentionez ca autoarea mea s-a adresat initial pe Legea 18/91 dar nu a primit nici un raspuns la notificare, iar la aparitia Legii 247 am revenit cu notificarea in baza acestei legi (care modifica printre altele si Legea 18/91).
Daca este sa actionez in justitie impotriva unei eventuale hotarari a comisiei judetene, sa merg in continuare in temeiul Legii 247 sau sa abandonez aceasta varianta si sa fac actiune in revendicare?
Cel mai recent răspuns: Sirbu Cristina , Avocat 20:02, 18 Octombrie 2010
Impotriva hotararii formulati actiune in instanta.
Actiunea va fi intemeiata pe prevederiele
Legii nr. 247/2005.
terenurile intravilane se reconstituie tot in baza legii 18 care a fost completata si modificata prin legea 247/2005.acum dvs nu ati precizat daca ati cerut sa se faca propunere pt Ordinul prefectului sau reconstituirea in baza altui articol din legea 18.
are importanta pt temeiul plangerii
sirbu cristina a scris:

terenurile intravilane se reconstituie tot in baza legii 18 care a fost completata si modificata prin legea 247/2005.acum dvs nu ati precizat daca ati cerut sa se faca propunere pt Ordinul prefectului sau reconstituirea in baza altui articol din legea 18.
are importanta pt temeiul plangerii


Buna ziua! Cred ca este vorba despre ordinul Prefectului. Am facut notificarea in baza art. 35 din L. 18. Adica astept sa imi fie emisa acea sentinta a Comisiei Judetene si sa fiu repartizata in Anexa a23.
Multumesc pt. raspunsuri!
Intre timp am facut contestatie si am adresat-o Comisiei Locale spre a fi trimisa Comisiei Judetene. Insa contestatia mea nu a fost trimisa nici pana azi desi termenul defipt de lege a fost de mult depasit. Mai pot face o contestatie/plangere ceva sau actionez direct in judecata Comisia Locala? Multumesc mult!
in cazul in care comisia locala nu face propunerea adresati-va judecatoriei si cereti sa fie obligata sa faca propunerea catre prefectura de atribuire a ordinului pe baza masuratorilor si a actelor detinute

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituire MihaiBucur MihaiBucur Buna seara! In cazul in care Comisia Locala de aplicare a Legii 18/1991 respinge cererea petentului, pentru reconstituirea dreptului de proprietate este nevoie ... (vezi toată discuția)
Speta legea 18 ruta2012 ruta2012 Buna seara! Am si eu o speta in care Primaria mi-a respins, in mod total eronat zic eu, cererea de restituire pe motiv ca nu m-am adresat in timp in baza Legii ... (vezi toată discuția)