avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare tert poprit
Discuție deschisă în Executare silită

Executare tert poprit

Buna Ziua!
Sunt administratorul unei firme, tert poprit pe un dosar al unui angajat. Problema este ca m-am trezit cu conturile blocate pentru intraga suma datorata de angajat, desi eu am trimis adrese si copii dupa platile efectuate cf. legii (virament 1/3 din salariu).
Executorul judecatoresc are o sentinta cf. careia se indisponibilizeaza sumele datorate angajatului pe conturile firmei (tertului poprit). Chiar nu pot debloca nicicum conturile firmei (suma de plata este foarte mare)????
Cel mai recent răspuns: Precup Maria , utilizator 21:12, 15 Iulie 2010
E o greseala a executorului judecatoresc sau a instantei,care trebuie contestata si suspendata executarea silita;
Va puteau bloca conturile daca erati garant altfel nu ,trebuie vazut contractul de credit.
Firma nu este garant. Caut un jurist/avocat din Arad care sa se ocupe de aceasta problema, atunci. Daca cineva de pe acest forum este interesat, rog sa imi trimita un mesaj privat. Ms., Dna Mihaela.
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
glukas, utilizator
In prima faza ati primit de la exector o instiintare de poprire pe veniturile salariatului d-v. Daca d-v nu ati virat sumele in contul aratat, in termen de 3 luni creditorul avea dreptul sa ceara instantei validarea popririi, ceea ce a si facut din cele relatate de d-v., doar ca d-v spuneti ca nu stiti ce s-a intamplat , desi ma indoiesc, ca nu ati stiut de proces, citat fiind in cauza. Prin urmare sunteti bun de plata, acum achitati toata suma datorta de angajatul d-v., iar ulterior aveti drept de regres impotriva lui.
Partial corect. Eu am avut avocat angajat care a pierdut cauza la proces (este posibil????). De asemenea, am virat banii pe 3 luni inainte sa se blocheze conturile firmei ( cate un OP pe luna) si am trimis adrese corespunzatoare cu copii dupa OP la executor.
?????
Indiferent, daca nu este demonstrata o datorie a firmei catre angajat, cum e oare posibil in justitia romaneasca sa obtii o astfel de sentinta????? Eu, maine pot sa il dau afara pe angajat - raman sa ii platesc datoria? E absurd!
Constructiv (si nu in sensul "sunteti bun de plata"), mai e ceva de facut????
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2010
glukas, utilizator
daca firma nu este garant, nu este justificata masura dispusa; puteti face contestatie la executare in 15 zile, daca termenul nu a fost depasit

Alte discuții în legătură

Poprire cont sgabriel sgabriel buna ziua, In cazul in care exista o poprire pe un cont in cat timp de la incasarea banilor banca are obligatia sa vireze respectiva suma in contul ... (vezi toată discuția)
Executare silita 2740826332154 2740826332154 daca un angajat a facut un imprumut bancar(pentru el personal)inainte de a se fi angajat la actualul loc de munca,imprumut pe care nu l-a platit si acum firma ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala arabolu arabolu Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)