avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... \"mansarda\" cu pod deasupra
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

"mansarda" cu pod deasupra

Buna ziua,

As dori sa va solicit asistenta in legatura cu o problema: am cumparat un apartament situat la mansarda unui bloc de tip P+2+M conform contractului de vanzare cumparare.

Cu toate ca apartamentul meu este situat la mansarda, deasupra apartamentului meu exista un pod de inaltime mica.

Este posibil din punct de vedere legal ca deasupra unui apartament situat la mansarda conform actelor sa existe un pod? Nu ar trebui ca apartamentul meu sa aiba tavanul si peretii oblici si neregulati?

Am scos extras CF individual si CF colectiv iar acolo podul NU exista, nici ca bun comun, nici ca bun individual. (Exista ca bun comun acoperisul dar podul nu este mentionat).

Avand in vedere ca podul nu exista in acte si apartamentul meu este situat la mansarda, de aici nu rezulta faptul ca apartamentul meu ar trebui sa aiba ca acoperis acoperisul imobilului, asadar acoperisul podului?

Podul este separat de apartamentul meu printr-o podea de scanduri. Inaltimea maxima a podului este undeva la 1.80m si scade rapid.

As dori sa stiu cum pot folosi partea de pod de deasupra apartamentului meu. M-ar interesa in primul rand daca pot renunta (partial sau total) la scandurile dintre partea de pod de deasupra apartamentului meu si apartament pentru a avea camere inalte. Sau ca a doua varianta, m-ar interesa sa folosesc acest spatiu ca spatiu pentru depozitare. Nu doresc sa aduc nici o modificare acoperisului care este bun comun.

Va multumesc.

Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
bogdan111, utilizator

Alte discuții în legătură

"mansarda" cu pod deasupra bogdan111 bogdan111 Buna seara, As dori sa va solicit asistenta in legatura cu o problema: am cumparat un apartament situat la mansarda unui bloc de tip P+2+M conform ... (vezi toată discuția)
Pod bloc ContSters225393 ContSters225393 Auna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)
Pod la mansarda Bogdan_Escu Bogdan_Escu Buna ziua, Am cumparat recent un apartament situat la mansarda unui bloc, (p+6+m) dintr-un cartier rezidential nou. Deasupra palierului de mansarde (14 la ... (vezi toată discuția)