avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot afla masa succesorala?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot afla masa succesorala?

Tatal meu a murit in accident anul trecut si nu s-a deschis succesiune.Casa si alte bunuri erau pe numele fratilor.1ha de pamant are proprietari comuni mama si tata-decedat.Cum pot afla daca masa succesorala cuprinde si altceva?
Banuiesc ca tata a avut asigurare de viata cu beneficiar un nepot de la fratele meu.Cum pot afla daca a fost asa?
Cel mai recent răspuns: Cristina Pielmus , Avocat 16:41, 27 Octombrie 2007
N-am prea priceput....

Ce vreti sa faceti de fapt? Succesiunea dupa tata (ok) dar si mamei cat timp e in viata???
puteti sa incheiati un act de partaj voluntar prin care sora renunta la tot (am inteles ca e de acord sa va dea dvs. totul), mama primeste uzufructul viager asupra bunurilor pe care le doreste, si dvs. primiti nuda prorietate asupra acestor bunuri.
La decesul mamei deveniti proprietar cu drepturi depline fara sa mai mergeti la notar. (si automat fara sa mai cheltuiti bani).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa mama. probleme cu fratii mireaandreiiustin mireaandreiiustin Buna ziua! Doresc sa fac succesiunea dupa mama mea. Am primit un teren prin donatie. Fratii mei nu vor sa accepte sa renunt la o parte din masa succesorala ... (vezi toată discuția)
Suntem 2 frati si mama. tata a decedat in 2021. vrem sa dezbatem ... silviu1975 silviu1975 Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat in 2021. Vrem sa dezbatem succesiunea dupa bunici, parintii tatalui meu. Tata mai are 2 frati, ambii in viata. Nu am ... (vezi toată discuția)
Drepturi la mostenire petruta74 petruta74 Buna ziua.As dori sa stiu cine are drept la mostenire dupa moartea unui parinteSuntem 5 freati ,un baiat din prima casatorie al maei,si 4 fete din cea dea 2 ... (vezi toată discuția)