avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Daca devin avocat ma pot suspenda si ulterior revenii ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Daca devin avocat ma pot suspenda si ulterior revenii in profesie ?

Vreau sa dau examenul la Barou dar nu vreau nici sa pierd definitiv posibilitatea de a activa ca designer.
Daca devin avocat ma pot suspenda si ulterior revenii in profesie ?
Va rog mult sa-mi spuneti legea, ordonanta etc. in care scrie acest lucru.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 17:50, 15 Iulie 2010
eu cred ca e mai bine sa ia examenul de primire in profesie si dupa accea sa se gandeasca la incompatibilitati
Bineinteles ca dupa suspendare se poate reveni in avocatura. Ideea este daca o sa platiti taxa de intrare pare ca o veti plati si la reprimire. Incompatibilitatea exista dar urmati-va visul si profesia mai frumoasa pt dvs si mai rentabila.... .
oricum, daca va suspendati nu va puteti indeplini stagiul......deci ce folos???

de ce nu infiintati alaturi de cineva un SRL, dvs nefiind administrator ci doar asociat (ceea ce este permis) si sa desfasurati asa activitatea de design? in paralel cu stagiul in avocatura?

de asemenea, oricum ati avea ceva probleme intrucat dvs. ca persoana fizica (recte I.I.-dar practic tot persoana fizica sunteti, nu societate comerciala) aveti deja un CIF, nu? si cand veti solicita altul, ca avocat, e greu de spus daca se va putea...au mai fost cazuri pe aici (cineva care avea CIF ca traducator/PFA si apoi a solicitat CIF de avocat)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt intreprindere individuala -designer vestimentar - vreau sa devin avocat. este incompatibilitate ? ERMa ERMa Am absolvit Arte Plastice-Design vestimentar si Dreptul. In Martie anul trecut am transformat P.F.A-ul existent din 2006 in Intreprindere Individuala. ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate carmen_rusu carmen_rusu Am luat ex. de admitere in avocatura. In prezent imi desfasor activitatea in functia de consilier juridic. Pot intra in barou si apoi sa ma suspend ca ... (vezi toată discuția)
Sunt intreprindere individuala -designer vestimentar - vreau sa devin avocat. ce fac cu intreprinderea individuala ? ERMa ERMa Am absolvit Arte Plastice-Design vestimentar si Dreptul. In Martie anul trecut am transformat P.F.A-ul existent din 2006 in Intreprindere Individuala. ... (vezi toată discuția)