avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... incompatibilitate
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

incompatibilitate

Am luat ex. de admitere in avocatura. In prezent imi desfasor activitatea in functia de consilier juridic. Pot intra in barou si apoi sa ma suspend ca incompatibil, fara a-mi da demisis din functia detinuta in prezent?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 19:00, 5 Februarie 2011
la data la care depuneti actele pentru inscrierea in barou trebuie sa depuneti contractul de munca cu viza de incetare (sau Carnetul de munca cu aceeasi precizare).

Acum, nemaidesfasurandu-se aceasta procedura la ITM, nu stiu ce trebuie sa duceti ( pe la ANAF se duce copie dupa revisal).

In mod normal ceea ce doreati dvs era irealizabil pana la 31 dec 2010.

Iar daca ati intrat ca stagiar (nu ati precizat daca ati intrat ca stagiar sau ca definitiv cu vechime in profesii juridice) trebuie sa urmati stagiul....
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2011
Alex Chiciu, Avocat
Nu puteti fi salariat pt. a intra in barou
in cazul in care a-ti promovat examenul de intrare in barou,pentru a va inscrie in barou(doar la cel mentionat expres in cerere), trebuie sa incheiati un contract de colaborare profesionala sau un contract de salarizare in interiorul profesiei. va trebui in acest sens sa va gasiti un avocat indrumator care satisface conditiile impuse de lg 51/1995,modificata prin lg 255/2004 coroborat cu prevederile din statutul profesiei..in conformitate cu dispozitiile OG nr 159/2008 si a art 14 din lg 51/1995,exercitarea profesiei de avocat este incompatibila cu activitatea salarizata in cadrul altor profesii.mai mult,dvs ,in momentul inscrierii la examenul de intrare in barou,a-ti dat o declaratie prin care v-ati asumat obligatia ca in cazul in care promovati examenul, in termen de maxim 2 luni de la inscrierea efectiva in barou, sa renuntati la orice stare de incompatibilitate, sub sanctiunea prevazuta de art 24 alin 2 din lg 51/1995.astfel, in cazul dvs, pentru a va inscrie in barou,va trebui sa va dati demisia din postul ocupat in prezent, in termen de maxim 2 luni.dupa inscriere, pe motive temeinice,puteti sa suspendati stagiul ,pe motive de incompatibilitate, de ex. in acest caz, trebuie sa motivati temeinic considerentele suspendarii.oricum aveti la dispozitie un termen de 1 an (sau 2) de a va inscrie in barou, fara sa pierdeti emolumentul examenului de intrare.cert este un lucru; trebuie sa va dati demisia, va inscrieti in barou si pe urma,dc veti gasi intelegere la avocatul indrumator si la consiliul baroului, a-ti putea pe o perioada de maxim un an sa suspendati stagiul si sa redeveniti consilier juridic..o sansa ce ar merita poate incercata.succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitatea stagiarului ContSters106925 ContSters106925 Am sustinut examenul de primire in profesie si am fost admis in avocatura in septembrie 2009. Conform alin 1 a art. 24 din Regulamentul-cadru privind ... (vezi toată discuția)
Inscriere in barou ca avocat defintiv in urma promovarii examenului de admitere din noiembrie 2010 Allegra Allegra Am promovat examenul de admitere in avocatura organizat in luna noiembrie 2010 pentru cei care s-au definitivat in alte profesii. Am inteles ca acum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Juridic - intrare in barou ccoonnssuu ccoonnssuu Buna ziua ,daca am o vechime de 13 ani in functia de consilier juridic ,pentru a deveni avocat cu drepturi depline ,trebuie sa fac stagiul ? sa dau examen ... (vezi toată discuția)