avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... dispozitie pentru anularea deciziei de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

dispozitie pentru anularea deciziei de pensie

in 2009 am depus pentru tatl meu la casa jud. de pensii o cerere pt recalcularea pensiei in urma careia ni s-a eliberat o decizie privind acordarea unei pensii majorate incepand cu data de 01.11.2009.

am primit pensia asa cum a fost aprobata prin decizia respectiva pana in luna iunie a.n. insa acum am primit o dispozitie de anulare a deciziei respective.

pot face contestie in instanta in trmen de 45 zile insa nu stiu cum sa o motivez in sensul ca nu stiu daca e calculat bine in dispozitie sau nu nefiind de specialitate.

va rog sa imi spuneti daca am sanse in instanta sau nu

multumesc
Cel mai recent răspuns: florisiris , utilizator 12:50, 13 Iulie 2010
Bună ziua,

Decizia emisă în 2009, nu avea cum să fie anulată decât printr-o altă Decizie de pensie!
Probabil că au semnalat erori de preluare a datelor, întrucat acestea sunt cele mai frecvente şi au condus la emiterea Deciziilor de stabilire a debitelor.

Puteti formula o contestatie in care sa solicitati anularea deciziei(pentru ca numai despre o decizie poate fi vorba!) prin care s-a micsorat punctajul mediu anual si implicit cuantumul pensiei.
Nu trebuie sa motivati, utilizand cine stie ce termeni juridici.
Expuneti clar si concis evenimentele, si anume faptul ca ati solicitat recalcularea drepturilor de pensie, indicand cererea si inscrisurile ce le-ati depus in vederea valorificarii, daca este cazul.
Solicitati ca probe inscrisuri, pe care de altfel ar fi bine sa le depuneti atasate cererii de chemare in judecata(decizia din 2009, decizia din 2010, cererea de recalculare sau macar numarul de inregistrare, cupon de pensie, copie buletin, ce alte inscrisuri mai considerati utile) şi expertiya contabila, pe care de altfel chiar instanta o va propune ca probatoriu, pentru a se vedea cand s-a procedat la calcularea corecta a drepturilor de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere drepturi din grupe de munca i si ii la pensia de urmas aurora9 aurora9 Buna ziua! Legat de faptul ca persoanele care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in grupele I si II de munca, potrivit legislatiei ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie pensie - talon de pensie sonia54 sonia54 Se poate contesta decizia de recalculare a pensiei, daca nu s-a primit inca decizia, dar s-a primit cuponul de pensie si pensia in cuantum mai mic decat cel ... (vezi toată discuția)
Bună seara mă poate ajuta cineva cu o întrebare eu am stagiul ... tolea mioara tolea mioara Bună seara mă poate ajuta cineva cu o întrebare eu am stagiul total de cotizare realizat 29 ani 7 luni 25zile cu un total puncte realizate:19.08919 ... (vezi toată discuția)