avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva UE

Ce se intamla daca cumparatorul din UE nu poate sa comunice un numar valabil pt tva - ce are de facut firma din RO platitor de tva ( inregistrat cf. art 153) daca vrea sa livreze marfa ????????//, cum intocmeste factura cu TVA sau fara TVA

2.daca vanzatorul din UE nu este inregistrat ca platitor de tva ,ce are de facut firma din RO care cumpara marfa
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 18:25, 13 Iulie 2010
2. evident platitor de tva in RO
daca beneficiarul livrarii de bunuri nu poate comunica un cod valid tva, atunci se factureaza cu tva romanesc.

daca o firma din romania achizitioneaza marfa de la un vanzator neplatitor de tva in tara sa din ue, inregistreaza factura pur si simplu, fara sa evidentieze tva, deci NU taxare inversa, fiind o operatiune scutita fara drept de deducere, efectuata de o intreprinderile mica care aplica regimul special de scutire in tara sa, echivalentul art 152 cod fiscal
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
danike, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare mihaela495 mihaela495 O firma\" A\" din Ro, inregistrata in scopuri de TVA in Ro, intentioneaza sa cumpere bunuri dintr-o tara UE de la o firma\" B\"cu un cod valid de TVA. Acele ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O soc.nestabilita in Romania (detine doar un depozit inchiriat pe teritoriul Romaniei) aduce marfuri in vederea constituirii unui stoc (transportul este ... (vezi toată discuția)
Facturi nexterne cu tva sau nu? nico30 nico30 doresc sa achizitionez pe baza unor contracte mai multe bunuri din comunitatea europeana. facturile care mi se fac sunt cu tot cu tva(chiar daca in unele tari ... (vezi toată discuția)