avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil 2ani- firma in insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil 2ani- firma in insolventa

Buna ziua!
Termenul de concediu crestere copil de pana la 2 ani expira pe data de 11 aug 2010.Problema este ca firma la care lucram avea sediul in Cluj si o filiala in Bucuresti,iar anul acesta a fost preluata de Casa de Insolventa Transilvania.
Intrebarea mea este ce pot face dupa ce se vor termina cei 2 ani de crestere copil?
pot sa intru in somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:10, 13 Iulie 2010
da, puteti intra in somaj. luati legatura cu firma de insolventa, ei au prleuat toate actele firmei ( inclusiv contracte de munca etc ), trebuie sa va faca reluarea activitatii si sa va desfaca contractul de munca cu art 65 ( somaj )
In completarea colegei mele, @ioana.matei, va redau din Legea 85/2006, privind procedura insolventei:
Art. 86... (6) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, in procedura simplificata, precum si in cazul intrarii in faliment in procedura generala, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitoarei se va face de urgenta de catre lichidator, fara a fi necesara parcurgerea procedurii de concediere colectiva. Lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa cic dana-iulia dana-iulia Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situatie: pe data de 18.02.2013 mi se termina concediul de crestere copil, iar firma la care am lucrat a intrat in insolventa ... (vezi toată discuția)
Concediu pt.cresterea copilului denyy10 denyy10 Ma aflu in concediu pt.cresterea copilului,intre timp am aflat ca firma a dat faliment,nu am fost anuntata in nici un fel...Problema este ca sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)
Suspendare c.i.m.( pentru cresterea copilului)-reluare raporturi de munca anamaria_mimo anamaria_mimo Buna ziua. Am contractul de munca suspendat pe perioada concediului pentru cresterea copilului de pana la doi ani. Dupa 3 luni dupa ce am intrat in concediul ... (vezi toată discuția)