avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare c.i.m.( pentru cresterea copilului)-reluare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare c.i.m.( pentru cresterea copilului)-reluare raporturi de munca

Buna ziua.
Am contractul de munca suspendat pe perioada concediului pentru cresterea copilului de pana la doi ani. Dupa 3 luni dupa ce am intrat in concediul de crestere copil fililala firmei in care lucram a fost desfiintata, firma mama fiind in insolventa, iar toti colegii mei au fost disponibilizati. Peste 1 luna mi se termina concediul. Ce trebuie sa fac in aceste conditii? Angajatorul trebuie sa imi ofere preavizul de 20 de zile conform noului Cod al Muncii? Sau disponibilizarea se aplica imediat?
Multumesc


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:26, 10 Mai 2011
Prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 Codul Muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, in procedura simplificata, precum si in cazul intrarii in faliment in procedura generala, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitoarei se va face de urgenta, de catre lichidator, fara a fi necesara parcurgerea procedurii de concediere colectiva. Lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucratoare - art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contracte la toti salariatii Vioreld Vioreld buna ziua. in cazul in care o societate comerciala intra in faliment, care este procedura de incetare a contractelor de munca ale tuturor salariatilor? (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil 2ani- firma in insolventa olympya olympya Buna ziua! Termenul de concediu crestere copil de pana la 2 ani expira pe data de 11 aug 2010.Problema este ca firma la care lucram avea sediul in Cluj si o ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa este obligata? bogdan85 bogdan85 o firma a intrat in insolventa in iunie anul curent.In caz ca doreste sa ma concedieze sau imi restructureze postul sunt obligati sa imi dea minim 1 salariu ... (vezi toată discuția)