avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... daune interese
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

daune interese

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
In baza unui contract de inchiriere a unui spatiu publicitar, propr. avea obligatia sa asigure vizibilitatea maxima a banner-ului nostru, obligatie care nu si-a indeplinit-o, obstructionand vizibilitatea cu niste stalpi. In contract s-a mentionat ca partea care nu-si indeplineste obligatia plateste daune interese si penalitati de intarziere.
Cum se poate determina cuantumul daunelor interese compensatorii si daca pot sa le cumulez cu penalitatile de intarziere.
Va multumesc si astept cu interes sfaturile dvs.
Cel mai recent răspuns: ContSters145250 , utilizator 08:34, 14 Iulie 2010
Dv. ar trebui sa determinati intinderea prejudiciului cauzat .Ati putea eventual utiliza criteriul comparativ al beneficiilor obtinute de o societate similara ca profil care a beneficiat de o forma de publicitate asemnatoare.In situatia in care obturarea vizibilitatii bannerului este anterioara si piritii si-au luat obligatiunea indepartarii acestora evident ca puteti solicita si penalitati de intirziere a executarii obligatiunii asumate.Daca a montat stilpii ulterior, urmeaza sa il actionati in instanta pentru demontarea lor eventual sub sanctiunea de daune cominatorii.
In primul rand va multumesc pentru promptitudine!
Inainte de orice demers vrem sa-i notificam cu privire la nerespectarea clauzei din contract care ii obliga la asigurarea vizibilitatii si probabil sa le acordam un termen de x zile sa demonteze stalpii.
Si in cazul in care nu se rezolva nimic in urma notificarii, doream sa stiu daca pot sa cer in instanta daune compensatorii pentru acoperirea prejudiciului creat in perioada cat stalpii au obstructionat vizibilitatea, precum si penalitatile de intarziere pentru faptul ca nu i-a demontat in termenul solicitat prin notificare.
Mentionez ca stalpii au fost montati de cateva zile, dupa 6 luni de derulare a contractului.
Sunt corecti pasii care vreau sa-i urmez, cu luarea in considerare a sfatului dvs.?
Va multumesc!
Sunt corecti pasii, insa sub aspectul cerilor adresate instantei veti hotari dupa ce veti incercao conciliere a litigiului.Inaintea oricarui proces care are caracter comercial partea care are o pretentie de la o alta persoana ii va notifica acesteia solicitarea sa insotita de actele pe care se bazeaza. Se va stabili un termen la care cele doua parti se vor intalni si vor incerca stingerea litigiului pe cale amiabila.Trebuie respectate intocmai dispozitiile art.720 indice 1 CPC, avocatul dvs. ar trebui sa cunoasca aceste lucruri, daca aveti unul, daca nu cautati un specialist in litigii comerciale.
Va multumesc mult pentru sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune cominatorii lemontee lemontee Buna ziua, am o sentinta data in 2009, prin care s-au acordat daune cominatorii pt fiecare zi de intarziere. Sentinta a fost atacata au apel, unde am avut ... (vezi toată discuția)
Daune cominatorii omatcons omatcons Bună seara. Sunt în posesia unei hotărâri judecătoreşti irevocabile investită cu titlu executoriu contra instituţiei Primarului, pentru obligaţia de ... (vezi toată discuția)
Daune cominatorii - amenzi cominatorii nste nste Buna ziua, Va rog sa-mi ziceti daca urmatoarele afirmatii sunt corecte: 1. Daunele cominatorii nu sunt veniturile creditorului nici venitul statului. Ce ... (vezi toată discuția)