am o sentinta data in 2009, prin care s-au acordat daune cominatorii pt fiecare zi de intarziere. Sentinta a fost atacata au apel, unde am avut castig de cauza, iar la curtea de apel am pierdut sin nou, aceasta ultima sentinta mentionand a se admite/mentine sentinta din 2009. De cand trebuie platite daunele? de la sentinta din 2009 sau de la ultima sentinta?
daunele cominatorii se preschimba in daune interese in masura in care se dovedeste cuantumul prejudiciului. exista o decizie a ICCJ in acest sens.
simpla mentiune a daunelor cominatorii nu implica obligatoriu plata lor ca in cazul unor penalizari de intirziere.
multumesc pt raspuns. am inteles ca se pot lati sau nu, insa, daca se platesc, care este data de la care aceste daune se platesc? daca comunicarii sentintei CA sau data comunicarii sentintei judecatoriei din 2009?
data de la care sentinta a devenit definitiva - data comunicarii sentintei pronuntate in apel. verificati si daca instanta nu a acordat un termen in cadrul caruia trebuia sa execute obligatia respectiva ptr ca atunci trebuie si acesta luat in calcul.