avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Angajament sustinere financiara
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Angajament sustinere financiara

La o licitatie, in oferta, am prezentat un angajament de sustinere din partea unui tert, in forma original, semnat si stampilat de catre reprezentantul legal al tertului. Nu poate fi luat in considerare datorita faptului ca nu a fost prezentat in "forma autentica"?

Cel mai recent răspuns: iuly7 , utilizator 09:08, 16 Iulie 2010
In conditiile in care prin caietul de sarcini autoritatea contractanta a solicitat ca acest angajament sa fie prezentat in forma autentica iar dumneavoastra l-ati prezentat sub forma de inscris sub semnatura privata, conform legii, autoritatea contractanta va poate respinge/descalifica oferta.
Trebuia facut acest angajament la notar!

dar trebuie sa mai vedeti daca in fisa de date scrie cumva ca daca nu ati prezentat un document cerut de Ac sau sub forma ceruta de acestia, va descalifica?
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
BIANCA IRINA, utilizator
Art.36,1,a coroborat cu art11-4 si5 din HG 925 se refera la neprezentarea unui document de calificare ca al dvs. Dvs ati depus unul, dar nu e corespunzator intru totul cu DA. Daca in Fisa de date nu scrie ca veti fi descalificat daca nu prezentati un document asa cum s-a cerut, in mod normal vi se poate cere prin clarificari sa-l aduceti in forma corecta.
In privinta asta legea este destul de interpretabila. Poti sa nu aduci niciun document, doar o declaratie, pe de alta parte poti fi descalificat pentru ca nu ai adus un document intocmit corect.
Subiectul acesta s-a mai dezbatut pe forum. Lucrez la o AC si mi se pare corect sa cer completarea cu documente edificatoare a ofertei, decat sa descalific pur si simplu o oferta intreaga, care poate fi avantajoasa pentru noi, pentru faptul ca nu a inteles corect cum sa prezinte un formular(dar l-a prezentat totusi!) din cele 20-30 pe care i le cer. Pana acum nu am avut nicio contestatie in privinta asta, nici din partea ofertantilor("in cauza" sau "ceilalti") nici din partea multelor organe si organisme de control. Probabil exista si alte opinii...
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2010
vlad nicolae, moderator
daca legea precizeaza foarte clar ca sustinerea se dovedeste prin prezentarea unui "angajament ïn forma autentica", atunci asa trebuie prezentat.
De acord si cu opinia d-lui Vlad privitoare la solicitarea de clarificari/completari, insa de ce ofertantii nu sunt suficient de atenti pt. a prezenta documentele asa cum se solicita prin documentatia de atribuire. sincer, mie mi se pare ca toata magareata cade pe cei ce realizeaza achizitiile (intocmirea a zeci de documente, urmarirea atator termene prevazute de legislatie, pericolul amenzilor prevazute de lege, abuzul/neglijenta in serviciu de care pot fi acuzati in cazul unor erori umane) iar operatorii economici sunt neglijenti si mai apoi cer sa li se mai dea o sansa.
In opinia mea nu ar trebui sa va faceti griji deorece in cazul in care autoritatea contractanta are nelamuriri are dreptul de a cere lamuriri cu privire la acel lucru. In cazul in care comisia de evaluare a ofertelorsolicita lamuriri dumneavoastra puteti depune actul respectiv in forma autentica. De respins nu se pune problema. Multa bafta

Alte discuții în legătură

Evaluare oferte Dana S Dana S La o licitatie,ofertantii cu minusuri la documentele de clarificare sunt eliminati din start,fara a se mai evalua partea tehnica si financiara sau se cer ... (vezi toată discuția)
Tert sustinator capacitate tehnica si/sau profesionala luandai luandai Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii cu privire la urmatorul caz: Intentionam sa participam la o licitatie, insa nu indeplinim una dintre ... (vezi toată discuția)
Documente de calificare incomplete dddimitriu dddimitriu In urma cererii de oferta publicate pe SEAP, am participat la o licitatie a carui [b]castigator [/b](un SRL) are, conform procesului-verbal, [b]documentele de ... (vezi toată discuția)