Va rog sa ma ajutati sa inteleg care contribuabili nu mai au obligatia platii impozitului minim cf.modificarilor aduse prin aceasta lege Codului Fiscal deoarece m-am prezentat la A.F.P.de care apartin si nu am primit nici un raspuns clar, in sensul ca ''au dat din umeri'' este adevarat ca nici nu mi-au dat dreptate dar nici nu m-au contrazis, Sunt administratorul unei SRL care a fost dizolvata in 2007, are numit lichidator din 2008 si figureaza cu un debit ce reprezinta impozitul minim. initiativa de a ma prezenta la AFP cu acest text de lege mi-a dat-o o utilizatoare AVOCAT.NET. Va multumesc.
Nu am avut posibilitatea sa va multumesc pt.raspuns, o fac acum.Am fost de dimineata la finante si mi-au explicat ca ei au inscris in arh.electronica avizul de garantie pt.a face publica creanta de 2054 de lei cu care figurez.Daca sunteti amabila va rog sa imi raspundeti daca beneficiez de modificarile aduse Codului Fiscal prin OUG46/25.05.2009 si 39/2010 Art.122^2 - nou introdus, deoarece le-am aratat si aceste modificari si mi-au propus sa fac o adresa catre finante in care sa fac referire la ele, totodata va rog sa imi spuneti daca beneficiez cu data de 25.05.2009, deoarece in acest caz nu ar fi trebuit sa imi calculeze penalitati doar pt.aprox. 1 luna apr.-mai 2009.
Mai mentionez ca eu le-am mai trimis o adresa in 04.2010 la care nu am primit raspuns si in care am mentionat faptul ca in 2005 am inchis unicul pct.de lucru pe o perioada nelimitata, situatie comunicata si atunci celor de la finante prin anexarea certificatului constatator emis de ORC. Va multumesc
asa cum a mentionat si d-na Magda, intrucat societatea a fost dizolvata si este in curs de lichidare, a avut obligatia de a plati impozitul minim pana la intrarea in vigoare a Legii nr. 76/2010, adica 14.05.2010.
de asemenea, incepand cu data de 25.05.2009, data intrarii in vigoare a OUG nr. 46/2009, societatea nu datoreaza majorari de intarziere (dobanzi si penalitati de la 1 iul. 2010)
conform prevederilor susmentionate datoria dvs. catre fisc, in ceea ce priveste impozitul minim, este urmatoarea:
- debit 2009 = 367 + 550 + 550 = 1.467 lei
- debit 2010 = 550 + 270 = 820 lei
----------------------------------------------------------------
total debit = 2.287 lei
- majorari de intarziere = 0, intrucat primul termen de plata a impozitului minim a fost 25.07.2009, ulterior datei de 25.05.2009
in ceea ce priveste AEGRM (arhiva electronica de garantii reale mobiliare), fiscul are dreptul sa inscrie titlurile executorii, indiferent daca debitoarea detine sau nu bunuri urmaribile, in conformitate cu prevederile art. 230 din Codul de procedura fiscala.