avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

tatal meu a murit, am inteles ca daca apartamentul ii doar pe numele lui tata mie imi vine 3/4 din casa si mama 1/4..da?........dar daca apartamentul este si pe numele lui mama atunci cat imi revine mie si cat la mama?doar noi doi suntem mostenitori
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:20, 13 Iulie 2010
In prima varianta- bun comun- sotia supravietuitoare (mama dvs.) are deja cota de 1/2 din aparatament la care se adauga 1/4 din cota de 1/2 a sotului decedat. Copiii mostenesc cota de 3/4 din cota de 1/2 a tatalui decedat.
Al doilea caz-bun propriu al sotului decedat- sotia supravietuitoare va beneficia de cota de 1/4 din intreaga masa succesorala, iar copii cota de 3/4.;)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Masa succesorala se imparte 1/4 sotia supravietuitoare si 3/4 dvs.
Doar ca in masa succesorala intra doar jumatate din imobil daca e bun comun ( indiferent pe ce nume e, daca e achizitionat in timpul casniciei).

Deci daca e si "pe numele mamei", ea isi pastreaza jumatatea ei si cealalata jumatate ( a tatalui ) se imparte cum am spus mai sus. In total mama va avea 5/8 si dvs. 3/8.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu batai de cap shaquille7 shaquille7 Salut Comunitate va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect: 1. tatal meu a divortat de mama mea si s-a recasatorit. in urma acestei casnici am rezultat doar ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu mama vitregă. care sunt cotele moștenitorilor? Istvan.S Istvan.S Bună. A murit socru care avea 3 copii (din prima căsnicie ) și nevasta care este mama vitregă a copiilor (nevastă din a doua căsnicie). Socru a dobândit ... (vezi toată discuția)
Mostenire gina_badalan gina_badalan Buna ziua,parintii mei au o casa si doresc sa va intreb cat mosteneste di casa tatal meu in conditiile in care mama a decedat si cat ne revine noua copii(2 ... (vezi toată discuția)