avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua,parintii mei au o casa si doresc sa va intreb cat mosteneste di casa tatal meu in conditiile in care mama a decedat si cat ne revine noua copii(2 fete),multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:21, 10 Iulie 2010
sotul supravietuitor are o cota de 1/4 din masa succesorala
copiii impart in mod egal restul de 3/4. (3/8 fiecare).

In masa succesorala intra doar jumatate din casa. Cealalata jumatatea apartine deja tatalui dvs.
Deci in final tatal va avea 5/8 din casa. Restul de 3/8 au copiii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
romascanu, moderator
Daca imobilul este achizitionat sau construit de parintii dvs. in timpul casatoriei- deci este bun comun, tatal dvs. va mosteni in calitate de sot supravietuior 1/ 2 partea sa plus 1/4 din cealalta jumatate ( a mame) iar dvs. cu sora veti imparti fractia de 1/4.( sau altfel spus tatal 5/8 iar dvs. cu sora 3/8.)
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un fel de mostenire romica.b romica.b sotia mea are o sora si impreuna mai au doi frati de tata . In urma cu 13ani tatal lor a murit , iar acum doi ani a murit si mama fetelor. Nu sa facut ... (vezi toată discuția)
Impartirea casei dupa decesul tatalui. cat este cota parte a copiilor? Raluca7 Raluca7 Buna ziua sunteti amabili sa ma edificati in legatura cu cota parte care-mi revine din casa in urma decesului tatalui. mentionez ca mai am un frate si ... (vezi toată discuția)
Succesiune pungasa pungasa tatal meu a murit, am inteles ca daca apartamentul ii doar pe numele lui tata mie imi vine 3/4 din casa si mama 1/4..da?........dar daca apartamentul este si ... (vezi toată discuția)