Pentru a evita degenerarea certurilor dintre proprietari,pana la solutionarea problemei in justitie,ce masuri se pot lua?La noi nu stiu daca exista ordin de restrictie,interdictie(nu vorbesc despre drept familial) sau o alta metoda legala ce se poate impune -in caz de incalcare proprietate,sicanare,gesturi obscene ?
Depinde si decomportamentul dvs., de felul in care veti sti sa nu il provocati pe acel proprietar, sa va asigurati tinerea acestuia departe de proprietatea dvs. in decursul derularii procesului, cauzei pe care ati incredintat-o spre solutionare justitiei, sau pe care intentionati sa o rezolvati pe calea justitiei. Nu stiu daca vorbiti despre o cauza civila sau una penala, insa nu vad ca masuri vremelnice altceva reglementat de lege , in afara ordonantei presedintiale.
In caz ca va sicaneaza, va tulbura linistea, va incalca proprietatea, va adresati organelor de politie din localitatea dvs, care il pot sanctiona.
Daca e vorba de membrii unei familii, e bine sa gasiti dvs. insiva calea de a comunica in termeni normali, intrucat orice ati face, plangere, sesizare, etc. impotriva unui membru al acelei familii, inainte de toate, veti starni zambete si chiar dispret, oriunde v-ati adresa.Sigur, problema se pune in cu totul alti termeni, daca vorbim de viata pusa in pericol a unuia dintre dvs. Atunci e absolut necesara interventia autoritatilor.
Va multumesc tuturor pt.raspunsurile grabnice.Cauza in instanta este ,civila ,nu este vorba de membrii unei familii ci de vecinii carora le-am dat un drum de acces pe proprietatea mea ,fara bani,fara sa fie inscris in CF, .Este f.greu sa fi toata ziua tinta unor sicane,si reclamatii dar asta e.Prin Ordonanta presedentiala as putea cere ceva-liniste si pace din partea lor pana se rezolva procesul care este pe rol?