buna ziua,
vreau sa fac un act de vanzare-cumparare intre mine si parintii mei care vor sa-mi lase casa lor mie.
Vreau sa ma lamuriti cu un lucru: sunt casatorit de 10 ani, iar atunci cand se incheie actul de vanzare cumparare sotia poate declara ca nu are niciun fel de pretentie la casa, aceasta trecandu-se doar pe numele meu??
Sau mai bine zis ce clauza pot stipula in contract astfel incat ea sa nu intre intr-o masa succesorala, adica eu sa fiu unic propietar?
multumesc
Intr-un eventual divort sotiei i se va atribui casa pt. ca are copiii in intretinere iar dvs va veti duce spasit la farati, cerandu-le ajutorul. Am avut cateva cazuri in acest sens.
da mai am o sora, care si ei i-au trecut parintii apartamentul pe numele ei iar eu am mers la notar atunci si am declarat si semnat ca nu am pretentie la acest apartament.
Acum in cazul casei, sora mea nu poate face la fel?? Iar daca declara si semneaza cele declarate , acestea nu se iau in considerare in cazul in care ar vrea sa atace acest act ??
Nu inteleg ce declaratie ati dat dvs atunci la notar pentru ca nu puteti renunta la bunurile unei mosteniri viitoare. Legea nu permite - este o chestiune elementara in dreptul succesoral. E ca si cum la fotbal toata lumea stie ca portarul nu are voie sa atinga mingea cu mana in afara careului.
Astfel de declaratii de renuntare la mostenire sau la unele bunuri sunt valabile doar dupa "moartea defunctului".
La dezbaterea succesiunii toate bunurile se vor imparti in mod egal intre frati daca ati fi doar dvs si sora ea ar putea avea prentii doar la ceea ce depaseste valoarea apartamentului ce i-a fost donat ei. De exemplu daca ea a primit un apartament de 50 de mii de euro si dvs unul de 100.000 ea va avea pretentii pentru jumatate din diferenta.
Daca sunteti mai multi frati lucrurile se complica, daca parintii vor sa va favorizeze trebuie sa intareasca aceste donatii si prin testament, nu pot lua totul celorlalti frati dar le pot diminua cotele.
Act de donatie?
ComanSorin
Buna ziua! Ma numesc Sorin si am nevoie de cateva sfaturi daca este posibil.
Anul acesta urmeaza sa ma casatoresc. Parintii viitoarei mele sotii au un ... (vezi toată discuția)
Donatie?
Diana123123
Buna ziua,
Parintii mei doresc sa imi lase un apartament (nu doresc sa il treaca momentan pe mine). Ei vor sa mergem la un notar sa facem un act prin care ... (vezi toată discuția)