avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art.10 legea sindicatelor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art.10 legea sindicatelor

Astazi am primit o adresa prin care sunt instiintat ca urmeaza ca dupa 20 zile de preaviz sa fiu concediat.
In drept se motiveaza cu art.61. lit.c din Codul muncii ( dupa ce mi s-a desfiintat postul si mi s-a oferit altul,medicul de medicina muncii m-a declarat inapt medical).
Eu sunt lider de sindicat si am intrat in dizgratia angajatorului pentru ca am refuzat sa semnez contractul de munca la nivel de unitate ce cuprindea clauze sub cele minime din cel pe ramura si din cel la nivel national.
Legea sindicatelor
Art. 10. - (1) În timpul mandatului şi în termen de 2 ani de la încetarea mandatului, reprezentanţilor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale nu li se poate modifica sau desface contractul individual de muncă pentru motive neimputabile lor, pe care legea le lasă la aprecierea celui care angajează, decât cu acordul scris al organului colectiv de conducere ales al organizaţiei sindicale.
Intrebarea mea este:faptul ca sunt bolnav poate fi considerat un motiv imputabil mie?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2010
rosu gheorghe, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:46, 20 Iulie 2010
Pe tot acest "tort" pe care l-am realizat noi mai sus am uitat ca eu sa pun o bomboana si anume:
-postul pentru care am fost declarat inapt inseamna schimbarea unilaterala a clauzelor cim,deci fara sa fiu de acord s-au sa semnez vreun act in legatura cu el.
E drept ca instanta de fond s-a pronuntat acum aproape 4 luni ca mi se respinge cererea prin care contestam decizia angajatorului de a-mi modifica unilateral locul muncii,felul muncii si salariul dar mai am cale de atac dupa primirea motivarii care inca nu a aparut.
Ce trebuie sa fac eu acum in situatia data?
Cum imi desfac ei cim-ul daca el nu contine acel loc de munca pentru care sunt inapt?
Nu cumva imi inceteaza un cim care nici nu exista?
Ultima modificare: Duminică, 18 Iulie 2010
rosu gheorghe, utilizator
Buna ziua,
In legatura cu ,, instanta de fond s-a pronuntat acum aproape 4 luni ca mi se respinge cererea de ... dar mai am cale de atac dupa primirea motivarii care inca nu a aparut "as avea doua intrebari:

-in cat timp dupa pronuntare ,ar trebui sa apara motivarea si unde sa apara?
-calea de atac(apel?recurs?) in ce termen se face,trebuie sa se astepte neaparat motivarea ?

1. Legea nu prevede un termen precis pentru comunicarea hotararii, ci doar pentru redactarea acesteia.
Motivarea hotararii se va face in termen de cel mult 30 de zile de la pronuntare - art.264 alin.1 teza I C.proc.civ. . Nerespectarea acestui termen nu afectează valabilitatea hotărârii, deoarece este un termen relativ. Cel mult, el poate să atragă sancţiuni disciplinare pentru judecători.

2. Termenul de recurs in cazul litigiilor de munca este de 10 zile de la data comunicarii hotararii pronuntate de instanta de fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie imputabila sau neimputabila??!! rosu gheorghe rosu gheorghe Am si eu o intrebare.Medicul de medicina muncii din unitate m-a declarat inapt pentru locul de munca propus de conducerea unitatii si aceasta m-a concediat ... (vezi toată discuția)
Lucrez intr-o institutie de stat dar vreau sa plec de acolo si sa beneficiez de indemnizatie de somaj dragosbc dragosbc buna ziua, am o nelamurire va rog: lucrez intr-o institutie de stat si vreau sa plec de acolo si sa beneficiind de indemnizatie de somaj. problema e ca ei nu ... (vezi toată discuția)
Beneficiaza de somaj cu lichidare art.61 c simomagda simomagda Buna ziua ! Poate beneficia de somaj o persoana declarata inapt fizic pt.functia detinuta si careia nu i se poate acorda un alt post ? S-a facut si catre ... (vezi toată discuția)